Tixel behandeling

Huidverbetering met de nieuwe, innovatieve Tixel behandeling bij KAN Skin Clinic.

Tixel werkt met natuurlijke hitte om de huid strakker en steviger te maken. De resultaten van Tixel behandelingen zijn vergelijkbaar met die van CO2 lasers met als groot voordeel dat de Tixel veel minder pijnlijk is en de hersteltijd vele malen korter. De Tixel behandeling wordt goed verdragen, verdoving is niet nodig, er is geen gevaar voor de ogen en er is slechts een korte herstelperiode waarvoor je echt niet hoeft thuis te blijven.

Wij gebruiken de Tixel voor het verbeteren van fijne lijntjes, rimpels en de algehele huidstructuur. Dankzij de techniek op basis van hitte (TMA) in plaats van laserlicht is de Tixel bijzonder geschikt voor het behandelen van de oogleden. Andere indicaties zijn de zonbeschadigde huid, acnelittekens en striae. Tixel behandelingen kunnen in het gelaat maar ook op het lichaam worden uitgevoerd.

Bij KAN Skin Clinic combineren we de Tixel behandeling met de huidverzorging van AQ Skin Solutions.  Unieke serums die als enige ter wereld worden gemaakt op basis van menselijke groeifactoren. Deze groeifactoren helpen het lichaam om voortijdige huidveroudering om te keren, beschadigde huid te genezen en collageen aanmaak te stimuleren.

Hoe werkt het?

Tixel is een veilig en gefractioneerd systeem wat werkt met pure, natuurlijke hitte. De titanium behandelkop heeft allemaal kleine piramidevormige puntjes die de huid heel kort raken. Zo wordt thermische energie overgedragen aan de huid met als doel het stimuleren van elastine en collageen.

Wat kan je verwachten?

Je start met een intakegesprek om jouw wensen te bespreken. Je ontvangt dan van ons een behandelvoorstel met product advies en desgewenst kan de direct uitgevoerd worden. We fotograferen (met de Visioface), je huid wordt gereinigd en de behandeling met Tixel kan beginnen.

Tijdens het behandelen voel je kortdurende hevige warmteprikkels. Afhankelijk van de indicatie en methode wordt tijdens en/of na de behandeling een AQ-serum aangebracht.

Direct na de behandeling is de huid rood en kunnen kleine rasters van de behandelkop zichtbaar zijn.

Een behandeling duurt 30-60 minuten, afhankelijk van het te behandelen oppervlak.

Na de behandeling

Na de behandeling ga je thuis aan de slag met het AQ serum, dit mag je de eerste dagen zo vaak aanbrengen als dat je zelf prettig vind. De huid kan warm, trekkerig of droog aanvoelen en het serum zal dit gevoel verzachten. Het is belangrijk om direct zonlicht te vermijden

De eerste 24 uur na de behandeling  douchen, hete baden en sauna’s vermijden. Drink voldoende water en vermijd roken. Vermijd het gebruik van scrubs en exfolianten gedurende 10 dagen.

Gemiddeld zijn er 4-6 behandelingen nodig met ongeveer 4 weken ertussen. Daarna wordt geadviseerd om onderhoudsbehandeling in te plannen 1-2 keer per jaar. Tixel behandelingen kunnen goed gecombineerd worden met andere behandeltechnieken zoals LPG endermologie of microneedling en peelings.

Indicaties

  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Huidverkleuringen
  • Zonbeschadiging
  • Grove huidstructuur
  • Ouderdomsvlekken
  • Acnelittekens

Klachten

Huidverslapping

Littekens

Huidveroudering

Zonschade