Goedaardige huidoneffenheden

Heb je last van goedaardige huidoneffenheden zoals gesprongen adertjes (couperose of spider naevus) gerstekorrels of steelwratjes? Kan Skin Clinic biedt diverse huidbehandelingen ter verbetering van je huid waardoor je klachten of aandoening minder zichtbaar wordt of zelfs wordt weggenomen.

Er zijn diverse soorten huidoneffenheden en daar zijn verschillende behandelmethodes voor.

  • Couperose
  • Spider Naevus
  • Gerstekorrels (milia)
  • Steelwratten (fibromen)

Behandeling van huidoneffenheden bij Kan Skin Clinic

Indien je last hebt van een vorm van goedaardige huidoneffenheden en deze als cosmetisch storend worden ervaren of simpelweg in de weg zitten bij bijvoorbeeld scheren, kunnen wij deze gemakkelijk voor je verwijderen. Wij maken daarbij gebruik van verschillende behandelmethodes waaronder de cauteerstift, coagulatie (verhitten), curetteren (schrapen) en onze zeer effectieve Elvii KTP-laser. Afhankelijk vd behandellocatie, huidconditie en wens van de cliënt wordt de juiste techniek gekozen. Vaak zie je al goed resultaat na de eerste behandeling. Voor een optimaal resultaat bij bijvoorbeeld couperose zijn soms meerdere behandelingen nodig.

Voor / Na behandelingen

Huidoneffenheden Elvii Laser
Spider Naeevi Spinnenkopje
Verwijderen Huidoneffenheden

Couperose

Couperose kenmerkt zich door een netwerkje van zichtbare rode of blauwe vaatjes in het gezicht, hals of decolleté. Het zijn verzwakte vaatjes die geen functie meer hebben. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan ontstaan of verergeren door erfelijkheid, zwangerschap, alcohol, roken en overmatige blootstelling aan zon. Couperose gaat niet vanzelf weg en is lastig te camoufleren. Gelukkig kunnen wij couperose goed behandelen zodat je huid weer zal stralen.

Spider Naevus

Een spider naevus, ook wel spinnenkopje genoemd, is een rood vaatbultje waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als de poten van een spin. Het rode vaatbultje ontstaat door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje. Ze kunnen enkelvoudige of meervoudig binnen één gebied voorkomen, meestal op gezicht, bovenlichaam, armen of handen. Een spider Naevus komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en gaat over het algemeen niet vanzelf weg.

Gerstekorrels (milia)

Gerstekorrels zijn kleine oppervlakkige witte bultjes van maximaal 2 millimeter groot die onstaan door een verstopping in talg- of zweetkliertjes. Ze bevinden zich meestal in het gezicht, vaak onder de ogen en gaan soms vanzelf weer weg. Ze zijn onschuldig maar kunnen door onze huidtherapeut worden verwijderd indien ze cosmetisch storend voor je zijn.

Steelwratten (fibromen)

Steelwratjes, ook wel fibromen of wild vlees genoemd, zijn goedaardige kleine lichtbruine gezwellen op de huid. Ze komen vaak voor in de hals, oksels, onder de borsten of in de liezen, zowel alleen als in groepjes. De oorzaak van steelwratjes is niet bekend maar wel is er een relatie met hormonen en overgewicht. Steelwratjes zullen niet vanzelf verdwijnen en kunnen groter worden.

Behandelingen

Coaguleren

Curetteren

Lasertherapie