Acne

Wat is Acne?

Acne, ook wel jeugdpuistjes of acne vulgaris genoemd, is één van de meest voorkomende huidproblemen. Het ontstaat vooral tijdens de pubertijd maar je kunt er ook op latere leeftijd last van hebben. Acne is er in veel variaties en kenmerkt zich door mee-eters (comedonen), rode bultjes (papels), een vette huid, witte puntjes en onderhuidse ontstekingen (noduli en cysten). Met als mogelijk gevolg zelfs huidoneffenheden, zoals acnelittekens, grove poriën, rosacea (gesprongen vaatjes door chronische ontstekingen) en pigmentvlekken. Het komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug en kan van grote invloed zijn op de kwaliteit je leven. Het veroorzaakt gevoelens van schaamte, angst en depressie en kan een belemmering zijn in het dagelijks functioneren.

Hoe ontstaat Acne?

Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklierfollikels. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door overmatige talgproductie en oude huidcellen die zorgen dat de uitgang van de talgklier verstopt raakt. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een ontsteking, met roodheid en puistjes als gevolg. Acne ontwikkelt zich door meerdere factoren waaronder bacteriën, hormonale schommelingen, erfelijke aanleg, stress en voeding.

Behandeling van Acne bij Kan Skin Clinic

Bij Kan Skin Clinic bieden wij de meest effectieve behandeling om je te bevrijden van acne of de gevolgen van acne zodat je weer stralend en vol zelfvertrouwen in het leven kan staan. Onze huidtherapeut doet een uitgebreide huidanalyse en adviseert een behandeltraject op maat, soms in samenwerking met een medisch specialist. Deze kan een medicamenteuze behandeling opstellen om ontstekingen te remmen.

De behandelingsmethode die wij voor je samenstellen is geheel afhankelijk van de ernst van je acne, de klachten, de littekenvorming, je leeftijd en je geslacht. Er is keuze uit verschillende behandelingen of een combinatie daarvan om tot het meest optimale en duurzame resultaat te komen. De behandeling kan onder andere bestaan uit dieptereiniging, chemische peelings, lasertherapie, microdermabrasie en camouflagetherapie.  Ook geven wij je uitgebreid advies over de thuisverzorging van uw huid met de juiste huidverzorgingsproducten voor een optimaal resultaat.

Behandelingen

Chemische peelings

Dieptereiniging

Lasertherapie

Camouflage

Microneedling