Dermapen behandeling

Micro Needling is een goede oplossing voor het behandelen van een beschadigde huid.

Denk hierbij aan acne, littekens, zon beschadiging, rimpels en striae. Bij Kan Skin Clinic gebruiken we de Dermapen™. Dit is het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van microneedling. Het biedt een veilige en effectieve behandeling waarbij huidverbetering vanuit de diepte wordt bevorderd, zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.  Het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd en de aanmaak van collageen wordt versneld. Het doel van deze behandeling is het bereiken van blijvende, constante huidverbetering.

Waarom een Dermapen Behandeling?

Micro needling met behulp van de Dermapen ™ geeft verbetering bij:

  • Een verslapte, verouderde huid
  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Specifieke lijnen op de bovenlip
  • Vergrote poriën
  • Striae
  • Acne
  • Littekens (acne, operatief en brandwonden)
  • Als opfrisser voor alle huidtypes
  • Hyperpigmentatie

Hoe werkt het?

Bij ‘microneedling’ worden met behulp van een pen verticaal vibrerende naaldjes mechanisch en snel over de huid bewogen in een roterende beweging. De Dermapen bevat 11 miniscule naaldjes die kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze zijn niet zichtbaar met het blote oog maar prikkelen de huid waardoor het natuurlijk herstelproces in gang wordt gezet en aanmaak van elastine en collageen bevordert. De naaldlengte is tijdens de behandeling verstelbaar. Een langere naaldlengte vergroot de effectiviteit van de behandeling en verbetert de opname van producten. De behandeling geeft een licht onprettig gevoel maar is goed te verdragen.

Adviesgesprek en behandelplan

Tijdens de intake wordt er besproken wat de wensen zijn. Afhankelijk de wensen en de huidconditie wordt er een behandelplan gemaakt. De naalddiepte varieert van 0,5 tot 2,5 mm en is afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Zelfs gevoelige en moeilijk te behandelen gebieden kunnen worden behandeld, zoals rond de ogen, lippen en op de neus. Onze huidtherapeute zal jou een geheel passend behandelplan adviseren.

Na de behandeling

Afhankelijk van het soort Dermapen behandeling zal je huid na afloop wat warm aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. Het huidoppervlak is wat gevoelig en rood van kleur. Over het algemeen vermindert dit binnen een paar uur en bieden wij goede nazorg om het huidherstel te optimaliseren. Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbeschermingsproduct, omdat de huid gevoeliger is.

Na gemiddeld 2 tot 4 weken worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk te zien. Daarna werkt het proces nog maanden door. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig.

Klachten

Acne

Littekens

Huidveroudering

Huidverslapping

Pigmentvlekken

Zonschade