IPL behandeling

IPL behandeling ondergaan?

Intense Pulsed Light (IPL) behandelingen zijn bewezen effectief in het verminderen van verschillende soorten pigmentatie en roodheid op de huid. Wij maken gebruik van de nieuwste generatie IPL-toestellen, namelijk de ReClear van Zimmer.

IPL innovatieve methode maakt gebruik van krachtige lichtpulsen om ongewenste huidveranderingen, zoals pigmentatie, roodheid, acné en tekenen van huidveroudering effectief te verminderen.

Neem contact op voor het inwinnen van meer informatie over de behandelingen of maak meteen een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend consult.

Hoe kunnen we je verder helpen?

Vraag direct een IPL behandeling aan

Wat is een IPL behandeling?

IPL (Intense pulsed light) werkt door middel van lichtflitsen op de huid. Door een behandeling met IPL verbetert de teint, de huid wordt rustiger en egaler.

IPL zorgt voor algemene huidverbetering, en opvlammingen van roodheid in het gezicht nemen af. Het werkt ontstekingsremmende bij aandoeningen als acne en rosacea.

De meest behandelde zones zijn het gelaat, hals en decolleté. IPL wordt ook veelvuldig ingezet om de handen en onderarmen te behandelen.

De kracht van IPL zit in het totaalplaatje. Bij huidverbetering is er namelijk zelden een enkel ‘probleem’. Pigment, roodheid, fijne lijntjes komen vaak samen voor bij beginnende huidveroudering.

Wij werken met de nieuwste generatie IPL-toestellen, namelijk de ReClear van Zimmer. Dit krachtige en zeer effectieve IPL systeem heeft maar liefst zes filters; 430, 515, 560, 585, 640, 700 nm.

Met al deze verschillende golflengten zijn we in staat voor elk behandeldoel een specifiek filter te kiezen. Ook de pulsmodes zijn instelbaar, waardoor zelfs de meest gevoelige huid behandeld kan worden.

Van single-, tot double-, triple- en toning pulse. Maar ook de betrouwbare koeling is instelbaar.

Door gebruik te maken van verschillende filters in dezelfde behandeling en/of kuur zijn we zelfs in staat om nog meer resultaat te boeken.

Vraag direct een IPL behandeling aan

Voordelen van een IPL behandeling

Een IPL laser behandeling biedt uitkomst in het geval van:

 • Pigmentvlekken
 • Zonschade
 • Teleangiëctasieën
 • Couperose
 • Diffuse roodheid
 • Rosacea
 • Fijne lijntjes
 • Grove poriën
 • Inflammatoire acné
 • Poikiloderma van civatte
Vraag direct een IPL behandeling aan

Voordelen van een IPL laser behandeling

 • Meerdere huidproblemen aanpakken in een enkele behandeling
 • De huid wordt rustiger en egaler
 • Pigmentatie vermindering
 • Stimuleert de aanmaak van collageen
 • De behandeling is nagenoeg pijnloos
 • Vermindert ontstekingen en stimuleert de genezing van acné
Vraag direct een IPL behandeling aan

Resultaat van een IPL behandeling

Door een behandeling met IPL verminderen kleurverschillen in de huid, waardoor de huid een rustiger en egaler aanzien krijgt. Daarnaast zorgt het voor algemene huidverbetering en nemen opvlammingen van roodheid in het gezicht af. Ook werkt een behandeling met een IPL laser ontstekingsremmend bij acné en rosacea. Afhankelijk van de indicatie worden er 3-6 behandelingen geadviseerd en 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling voor een zo optimaal resultaat. De behandelingen worden om de 2-6 weken uitgevoerd.

Wat kun je verwachten van een IPL behandeling?

Tijdens een intakegesprek bespreken we wat je graag behandeld wilt hebben, en wat je van het resultaat kunt verwachten van de IPL behandelingen. Als we van start gaan maken we foto’s en tekenen het te behandelen gebied af. De huid wordt gereinigd en we brengen een dun laagje kleurloze gel aan op je huid. Tijdens de behandeling draag je een gesloten brilletje om je ogen te beschermen tegen de zichtbare lichtflitsen. Je voelt vooral warmte en kleine prikjes, alsof er een elastiekje tegen je huid wordt geschoten.

Direct na de behandeling is je huid rood en kan er wat zwelling zijn. De behandelde vaatjes zijn paars/grijs van kleur en het met een IPL behandeling behandelde pigment zal eerst donkerder verkleuren. Roodheid en zwelling kan 2-5 dagen aanhouden, de donkere verkleuring van pigment tot wel een week. Je lichaam gaat dit in de weken na de behandeling zelf afbreken en opruimen, na 4 weken kan je het resultaat van de eerste behandeling goed beoordelen en een eventuele volgende behandeling ondergaan.

Gekwalificeerde huidtherapeuten

Bij KAN Skin Clinic worden alle laserbehandelingen uitgevoerd door gekwalificeerde huidtherapeuten. Onze teamleden, Moniek, Gosine en Angela, beschikken over uitgebreide ervaring in het vakgebied. Ze zijn officieel erkend door de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici.

Werkgebied

Hoewel onze kliniek gevestigd is in Bussum, heten we ook graag cliënten welkom van buiten deze regio. We verwelkomen met plezier klanten uit omliggende plaatsen zoals Huizen, Blaricum, Laren, Naarden, Muiderberg, Hilversum, Muiden, Loosdrecht, Kortenhoef, Ankeveen, Nieuw-Loosdrecht en ’s Graveland. Als je in Nederhorst den Berg, Weesp of Nigtevecht woont, staan we je met onze behandelingen ook tot je dienst om ervoor te zorgen dat je stralend de deur uitgaat.

Maak een afspraak voor een kosteloos consult

Ervaar je huidproblemen en ben je op zoek naar een oplossing? We zorgen er graag voor dat jij je weer zelfverzekerd voelt in je eigen huid en straalt.

Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak voor een kosteloos consult. Tijdens dit consult bespreken we je wensen, maar ook de mogelijkheden van de behandeling en het verloop ervan.

Wanneer je een vraag hebt – bijvoorbeeld over de kosten van een IPL behandeling – kun jij je vraag en contactgegevens achterlaten in het contactformulier, dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Uiteraard mag je ook altijd bellen of een berichtje sturen via WhatsApp.