Microneedling behandeling

Micro Needling is een goede oplossing voor het behandelen van een beschadigde huid.

Denk hierbij aan acne, littekens, zon beschadiging, rimpels en striae. Bij Kan Skin Clinic gebruiken we de Neopen™. Dit is het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van microneedling. Het biedt een veilige en effectieve behandeling waarbij huidverbetering vanuit de diepte wordt bevorderd, zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.  Het natuurlijke herstelproces van de huid wordt gestimuleerd en de aanmaak van collageen wordt versneld. Het doel van deze behandeling is het bereiken van blijvende, constante huidverbetering. Met een volle, gladde en strakke huid als gevolg.

Microneedling is een veilige en effectieve behandeling voor vrijwel alle huidhulpvragen.

De behandeling biedt een goede oplossing voor het behandelen van:

  • (Acne) littekens en restacne – Hyperpigmentatie
  • Onregelmatige huidstructuur – Rosacea
  • Grove poriën – Haarverlies
  • Lijntjes en rimpels – Zonbeschadiging

Wij maken gebruik van de Neopen, de laatste resolutie ter wereld van huid verbeterende behendelingen medisch-esthetische apparatuur.
De Neopen Microneedling behandeling is een 3 in 1 behandeling in combinatie met Mesotherapie en milde zuren. Met behulp van speciale, steriele naaldjes worden onder hoge snelheid kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes (gaatjes) zijn met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. Door deze kanaaltjes is de huid tot wel 80% extra in staat om voedingsstoffen uit de meso’s op te nemen.

Microneedling in combinatie met mesotherapie

Doordat er microkanaaltjes zijn gecreëerd in de huid, kunnen actieve ingrediënten vele malen beter worden opgenomen door de huid. Daarom wordt er tijdens de microneedling behandeling gebruik gemaakt van mesotherapie producten. De ingrediënten uit de mesotherapie worden via de microkanaaltjes in de huid gesluisd.

De ingrediënten zoals hyaluronzuur, krachtige vitamines, aminozuren en antioxidanten worden per behandelindicatie gekozen en daarmee ontstaat er een gepersonaliseerde behandeling die aanpasbaar is naar elke huidbehoefte.

Waarom kiezen voor microneedling met de Neopen?

  1. DeNeopencreëert 1.920 microkanaaltjes per seconde in de huid en is tot 104% sneller dan andere apparaten op de markt, kortere behandeltijd en sneller herstel van je huid.
  2. De Neopen heeft de ISO13485-norm en CE-markering als medisch hulpmiddel.
  3. Exclusieve methode om littekens te behandelen. Aanpasbaar aan elk deel van het lichaam. 3. Revolutionair ontwerp met 16 naald cartridge van roestvrijstaal en chirurgische kwaliteit.
  4. Ingebouwde RFID-naaldcartridge. Automatische kalibratie voor nauwkeurige, betrouwbare en sleepvrijer naaldpenetratie.
  5. Digitaal scherm: met ingebouwde instellingen voor optimaal beheer van diepte en snelheid.
  6. De Neopen krast of sleept niet over de huid waardoor er geen onnodige verwondingen worden gecreëerd en glijdt over de huid voor totaal behandelcomfort.

De behandeling

Na het reinigen van de huid wordt de huid verder voorbereid met een exfoliant (milde peeling) Vervolgens wordt de mesotherapie op de huid aangebracht en wordt de Neopen over de huid bewogen, waardoor de minuscule naaldjes, fibrerende prikjes in de huid geven.

De naaldjes van de Neopen kunnen worden ingesteld op verschillende dieptes. De diepte is afhankelijk van de huidconditie en de behandelindicatie.

De behandeling geeft een licht, tot matig onprettig gevoel, maar is over het algemeen goed te verdragen. Aan het einde van de behandeling wordt de overgebleven mesotherapie ingemasseerd in de huid voor een maximale opname. De behandeling wordt afgesloten met een kalmerend masker, herstellende crème, SPF- bescherming en indien wenselijk een camouflageproduct.

Na de behandeling

Afhankelijk van de benodigde intensiteit van de microneedling behandeling zal, je huid na afloop wat warm en strak aanvoelen en kan er wat zwelling ontstaan. Het huidoppervlak is gevoelig en rood van kleur. Over het algemeen vermindert dit binnen een paar uur en bieden wij goede nazorg om het huidherstel te optimaliseren.

Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonbeschermingsproduct, omdat een huid in herstel altijd zonlicht gevoeliger is.

Na gemiddeld 2 tot 4 weken worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar en na 8 weken is de verbetering duidelijk te zien. Daarna werkt het proces nog maanden door. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan, gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig

Klachten

Acne

Littekens

Huidveroudering

Huidverslapping

Pigmentvlekken

Zonschade