Vaat en pigment laser

Elvii KTP Laser – Behandeling van vaatjes en pigmentvlekken

Heb je last van storende zichtbare gesprongen adertjes of van pigmentvlekken in je gezicht of elders op je lichaam en wil je er graag vanaf? Bij  KAN Skin Clinic maken wij gebruik van de zeer effectieve Elvii KTP-lasertherapie om vaatjes en pigmentvlekken op comfortabele, veilige en effectieve manier te verwijderen. Deze vaat en pigment laser behandelingen zijn zeer geschikt om te gebruiken bij huidaandoeningen zoals ouderdomsvlekken, PIH en melasma (zwangerschapsmasker).

Afspraak maken

Hoe werkt de Elvii KTP Laser?

Het licht van de Elvii KTP-laser wordt geabsorbeerd door de kleur van het vaatje of het pigment en omgezet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat vaatjes en/of te veel aan pigment worden vernietigd en opgeruimd door het lichaam. De verkleuring wordt steeds lichter of verdwijnt in z’n geheel. Het resultaat van de behandeling kan pas beoordeeld worden na 4-8 weken. Soms zijn er meerdere vaat en pigment laser behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Afspraak maken

Wat kan je verwachten?

Tijdens een intakegesprek bespreken wij samen jouw vragen, wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeut zal ook vragen stellen over je gezondheid en stelt een persoonlijk behandelplan voor je op. Ook geven we je aanvullende of voorbereidende adviezen mee voor thuis. Tijdens de behandeling draag je een speciale bril om je ogen te beschermen tegen het laserlicht. Er wordt een testpuls gegeven om de huidreactie te zien. De laserpulsen worden ervaren als het schieten van een elastiekje tegen je huid. Wij brengen na afloop een verzorgende en beschermende crème aan.

Afspraak maken

Na de behandeling

Na de behandeling kan je enkele uren wat last hebben van roodheid en zwelling. Het ontstaan van blaasjes of korstvorming is verder zeldzaam. Je kan ook enige jeuk of pijn ervaren maar zorg dat je je huid zo min mogelijk aanraakt. Onze huidtherapeut kan je goed informeren over het productadvies na de behandeling. Het is noodzakelijk om je huid 6 tot 10 weken na de lasertherapie behandeling te beschermen met tenminste factor 50. Ook wordt aangeraden niet te gaan zwemmen, geen sauna te bezoeken of intensief te sporten. Neem in het geval van infecties of twijfels over de huidreactie altijd contact op met de huidtherapeuten van KAN Skin Clinic.

Afspraak maken

Indicatie en vergoeding

Voor een laserbehandeling in het gezicht kun je in aanmerking komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van je zorgverzekeraar, mits je hier aanvullend voor verzekerd bent. Je dient de factuur zelf in te dienen bij je zorgverzekeraar. Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken, neem dan contact op met de huidtherapeuten van KAN Skin Clinic.

Afspraak maken