FAQ

 

Vergoeding of verwijzing

Heb ik een verwijzing van een arts of specialist nodig?

De huidtherapeut is direct toegankelijk, je kunt in de meeste gevallen zonder verwijsbrief terecht. Er zijn enkele zorgverzekeraars die om een verwijsbrief vragen. Voor oedeemtherapie heb je altijd een verwijzing nodig.

Worden de steunkousen vergoed door mijn zorgverzekeraar?

KAN Skin Clinic heeft (via tussenpersoon Human Health care) contracten met alle zorgverzekeraars. De kousen worden vergoed vanuit de basis verzekering.

Worden huidtherapeutische behandelingen vergoed?

Je kunt een gehele of gedeeltelijke vergoeding krijgen. Dit is afhankelijk van de behandeling en van de verzekering., Raadpleeg jouw zorgverzekeraar om te verifiëren voor welke vergoeding je in aanmerking komt.

Behandelingen

Wat gebeurt er als lymfoedeem niet behandeld wordt?

Blijft lymfoedeem onbehandeld dan resulteert dit meestal in toename van zwelling en verhardingen van de huid en het onderhuids bindweefsel in het oedeem gebied. Daarom is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium met de behandeling te beginnen. Hoe eerder een juiste behandeling wordt ingesteld, des te sneller en effectiever het resultaat.

Waarom moet je als je lymfoedeem hebt extra alert zijn op wondjes?

Als er sprake is van wondjes, kan wondroos ontstaan. Elke keer als er wondroos ontstaat, kunnen de lymfebanen beschadigd raken. De beschadiging van de lymfebanen kan leiden tot verergering van het lymfe bloed en dit kan het lymfoedeem verergeren. Daarom is het van belang regelmatig te controleren op wondjes.

Specialisten

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialiste?

De huidtherapeut is opgeleid tot een paramedicus en heeft een 4-jarige HBO studie gevolgd. Huidtherapeuten staan geregistreerd in het kwaliteitsregister Paramedici en verlenen zowel paramedische, als ‘cosmedische’ en cosmetische zorg. Dit maakt het domein van huidtherapeuten omvangrijker dan dat van een schoonheidsspecialisten, die een 3-jarige MBO studie hebben gevolgd en zich daarna allicht hebben gespecialiseerd.

Wat is het verschil tussen een huid-, oedeem- en een fysiotherapeut?

Huidtherapeuten hebben zich gespecialiseerd in oedeemtherapie en richten zich vooral op het verminderen van het vocht in de huid en de bijbehorende (pijn)klachten. Een fysiotherapeut legt vooral de focus op de beweging van de patiënt. Daarnaast biedt een huidtherapeut een complete oedeemtherapie aan. Hieronder valt niet alleen lymfedrainage, maar ook het zwachtelen en het aanmeten van therapeutische elastische kousen als dat nodig is. Tenslotte is een huidtherapeut ook opgeleid om pijnlijke, verkleefde en/of cosmetisch storende littekens te behandelen.

KAN Skin Clinic

Hoe gaan we te werk?

Allereerst vindt er een algemene intake plaats. Dit gesprek is bedoeld om jouw vragen, wensen en verwachtingen te bespreken. De huidtherapeut zal ook vragen stellen over je gezondheid en er wordt een behandelplan met een prijsindicatie voorgesteld. Je bent niet verplicht de behandeling af te nemen.

Vervolgens wordt in jouw Persoonlijk Behandelplan dieper ingegaan op de huidanalyse en er worden aanvullende adviezen gegeven op de gebieden leefwijze en voeding. Wij overhandigen het Persoonlijk Behandelplan in een mooi uitgewerkte map inclusief proefmonsters. De kosten hiervoor worden verrekend met de eerste behandeling.

Tevreden klanten

Erg blij met de behandeling van mijn huid bij Kan Skin Clinic. Ik merk echt de verbetering!

Merel

Na mijn intake gesprek direct het volste vertrouwen in de expertise en aanpak van KAN Skin Clinic.

Esther

De bindweefselmassage zoals ik die bij KAN Skin Clinic krijg laat mijn huid weer stralen.

Lisa

Afspraak maken?

Fout: Contact formulier niet gevonden.