Curetteren

Curettage is een dermatologische behandeling die door onze huidtherapeuten wordt ingezet voor het veilig en doeltreffend verwijderen van goedaardige huidafwijkingen die boven de huid verheven zijn, zoals ouderdomswratjes en steelwratjes. Met behulp van een curette worden deze weggeschraapt. Curetteren is een doeltreffende en vrijwel pijnloze behandeling die direct resultaat biedt.

Ouderdomswratjes

Ouderdomswratten ontstaan doordat de cellen van de opperhuid zich te snel delen. Je ziet eerst een lichte pigmentvlek waaruit een wratachtige plek ontstaat. Het is de meest voorkomende huidafwijking bij ouderen, voornamelijk bij mensen met een blanke huid. Ze bevinden zich vooral in het gezicht rond de slapen, op de romp en de handrug.

Steelwratjes

Steelwratjes (fibromen) zijn huidkleurig of lichtbruin en nemen in de loop van de jaren vaak in aantal toe. Het is niet helemaal duidelijk hoe ze ontstaan maar er is een relatie met overgewicht en hormonen. Vaak ontstaan steelwratjes bij vrouwen na de menopauze.

De behandeling

De wratjes kunnen bij Kan Skin Clinic snel en effectief verwijderd worden. Voorafgaand aan de behandeling verdoven wij je huid. Vervolgens wordt het wratje met een scherp metalen ringetje (curette) van de huid geschraapt en ontstaat er een klein schaafwondje. Omdat wij de wratten voorzichtig en oppervlakkig behandelen herstelt de huid zich zonder littekenvorming. Afhankelijk van de grote en de diepte van de wrat zijn gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Onze huidtherapeut geeft je uiteraard advies op maat!

Het Resultaat

Het behandelresultaat is van diverse factoren afhankelijk en is per persoon verschillend. De huid is de eerste paar maanden wat kwetsbaar. Wij raden dan ook aan om je huid tot 6 maanden na het curetteren te beschermen met een SPF van minimaal 30 wanneer de behandelde huid wordt blootgesteld aan de zon.

Klachten

Huidoneffenheden

Zonschade