Wat is een dieptereiniging?

Om je huid soepel te houden, produceren talgklieren in je huid een vettige substantie genaamd talg. Via kleine afvoerbuisjes naar je poriën komt er talg op je huid terecht.

Op plekken waar veel talgklieren zitten, zoals op je gezicht, rug en borst kunnen makkelijk opeenhopingen van talg ontstaan. Zo krijg jij last van onzuiverheden als mee-eters, gerstekorrels en puistjes in je huid. Deze onzuiverheden maken dat je huid er dof en minder gezond uitziet. Met een dieptereiniging verwijderen wij deze talg opeenhopingen handmatig en creëren de basis van een frisse en stralende huid. Een dieptereiniging is een belangrijk onderdeel van een acne behandeling, of wordt als voorbehandeling ingezet bij andere huidbehandelingen.

Wat kan je verwachten van een dieptereiniging?

Je huid wordt eerst goed gereinigd met een reiniger die past bij jouw huidconditie. Door de reiniging worden vuil, make-up resten en dode huidschilfers verwijderd.

Door een vergrotende loep met verlichting kan de huidtherapeut nog beter zien hoe je huid eruitziet en waar de talg opeenhopingen zitten. Met zachte gazen wordt een gecontroleerde druk uitgevoerd waardoor het talg zorgvuldig naar het oppervlakte van je huid wordt gebracht. De huidtherapeut maakt met een steriel naaldje een kleine opening in je huid waardoor het talg nog makkelijker uit je huid gehaald kan worden.

Om het resultaat van de dieptereiniging nog meer te versterken wordt een oppervlakkige peeling aangebracht. Deze zorgt ervoor dat er minder snel nieuwe onzuiverheden ontstaan en verminderen de afgifte van talg door de talgklieren. Afhankelijk van de resterende tijd wordt nog een kalmerend masker aangebracht. De behandeling wordt altijd afgesloten met een beschermende dagverzorging.

Wat is het resultaat van een dieptereiniging?

Je ziet direct na de behandeling vermindering van de onzuiverheden. Je huid ziet er fris en stralend uit. Afhankelijk hoeveel onzuiverheden in het behandelgebied uitgereinigd zijn en de gevoeligheid van je huid kan je huid rood en licht gezwollen zijn. Meestal houdt deze roodheid enkele uren tot maximaal 2 dagen na de behandeling aan. Mocht je dit storend vinden dan zal de huidtherapeut Lycogel aanbrengen en je adviseren in de juiste kleur en het gebruik thuis.

Een goede reiniging en verzorging thuis is onmisbaar voor optimale resultaten. Ook zal de dieptereiniging bij veel onzuiverheden aan het begin van het behandeltraject regelmatig herhaald moeten worden. Je wordt hier goed over geïnformeerd.

Voor / Na behandelingen

acnebehandeling en microneedling

Klachten

Acne

Huidveroudering