Elektrische Epilatie

Heb je last heeft van ongewenste haargroei of overbeharing en wil je er graag definitief vanaf? Bij Kan Skin Clinic kunnen onze huidtherapeuten jouw ongewenste haren permanent verwijderen met behulp van elektrisch epileren. Zodat je je niet meer druk hoeft te maken om storende haren of stoppels in gezicht, op benen of onder je oksels. Je huid zal heerlijk zacht aanvoelen en stralen!

Waarom Elektrisch epileren?

Vaak kan overbeharing worden behandeld met een laser, maar in sommige gevallen is elektrische epilatie geschikter. Hoewel elektrische epilatie tijdrovender en gevoeliger kan zijn dan laserontharing heeft het de volgende voordelen:

  • Aanpakken lichtgekleurde en dunnen haartjes:

Lichtgekleurde en dunne haartjes kunnen worden aangepakt die met licht- of lasertherapie niet verwijderd kunnen worden.

  • Behandelen kleine gebieden (gezicht):

Elektrisch epileren is geschikter voor het behandelen van kleinere gebieden dan laser, zoals in het gezicht.

  • Verwijderen van resthaartjes:

Ook kan elektrische epilatie ingezet worden om de resthaartjes na een laserbehandeling te verwijderen.

Hoe werkt het?

Elektrische epilatie is een vorm van definitieve ontharing met behulp van stroom. Onze huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden en geeft vervolgens enkele seconden stroom. Hiermee verhitten we het haarzakje waardoor het wordt vernietigd. De haren worden één voor één door ons behandeld. Er komen dunnere en zwakkere haren terug die opnieuw behandeld moeten worden. Na meerdere behandelingen zal het haarzakje zich steeds moeilijker herstellen en uiteindelijk volledig vernietigd worden.

Wat kan ik verwachten?

Elektrische epilatie is ongevaarlijk voor de huid maar niet pijnloos. De huid kan gevoelig reageren op de behandeling. Door de stroomsterkte aan te passen aan de individuele patiënt is elektrische epilatie draaglijk te maken voor elke cliënt. Vier weken voor de behandeling moet je stoppen met harsen, epileren of andere vormen van ontharing. De haren mogen wel tussen de behandelingen door geschoren worden maar zorg dat de haren tijdens de behandeling lang genoeg zijn om met een pincet te pakken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er zijn meerdere behandelingen nodig om alle haren definitief te verwijderen. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot enkele jaren en is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied, de haargroeicyclus en het herstellend vermogen van het lichaam. Er kunnen ook altijd weer nieuwe haren ontstaan en daarom is het aan te raden om één à twee keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Klachten

Huidveroudering