Oedeemtherapie

KAN Skin Clinic is een gespecialiseerde kliniek met 13 jaar ervaring en kennis in het geven van oedeemtherapie. Oedeem is een overmatige vochtophoping onder de huid in een bepaald lichaamsdeel waaronder enkels, voeten, benen of handen. Deze zwelling kan ontstaan wanneer de huid niet goed geneest na trauma, medische behandeling, bestraling of chemotherapie of kan het gevolg zijn van een aangeboren stoornis aan het lymfestelsel.

Hoe werkt oedeemtherapie?

Onze technieken stimuleren op subtiele wijze de bloedcirculatie, de lymfebanen, het spierweefsel en het zenuwstelsel. Door middel van manuele lymfedrainage (een massagetechniek) wordt het vocht binnen het weefsel verplaatst en afgevoerd (gedraineerd). De lokale doorbloeding (microcirculatie) wordt gestimuleerd en indirect wordt ook het immuunsysteem beïnvloed. Door de lymfedoorstroming te versnellen worden afvalstoffen en virussen afgevoerd naar de lymfeklieren en geneutraliseerd.

Behandeling bij Kan Skin Clinic

Naast manuele lymfedrainage en compressietherapie biedt onze medische LPG Endermotherapie ook uitkomst om oedeem effectief te behandelen. Bij Kan Skin Clinic bieden wij een combinatie van diverse behandel- en compressietechnieken aan waarmee wij een efficiënte aanpak creëren die volledig is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Soorten Oedeem

Oedeem kan ontstaan door diverse factoren die allen te behandelen zijn door onze deskundige huidtherapeuten. Je kan je bij ons terecht voor het behandelen van:

  • Primaire en secundaire lymfoedeem (storing/beschadiging aan het lymfestelsel)
  • Oedeem na borstkanker (gevolgen van bestraling/chemotherapie en operatie)
  • Flebologisch oedeem (gevolgen van spataderen)
  • Post-chirurgisch oedeem (gevolgen van cosmetische of medische ingreep)

Klachten

Lymfoedeem

Vochtophopingen

Oedeem

Nazorg bij borstkanker