Chemische Peelings

Heb je last van acne, pigmentvlekken of een slappe, verouderde huid?  Bij Kan Skin Clinic zijn wij gespecialiseerd in het verbeteren van je huid en maken daarbij onder andere gebruik van diverse soorten chemische peelings. Door middel van een zorgvuldig gekozen zure vloeistof die op je huid wordt afgestemd, ontstaat de gewenste chemische reactie waarmee de bovenste huidcellen worden verwijderd en je huid zich sneller gaat vernieuwen. Met het herstellen van je huid wordt de hoorncelverbinding verbeterd en aanmaak van collageen bevorderd. Afvoergangen openen en talg kan worden afgevoerd. Het resultaat hiervan is dat de huid egaler, steviger, voller en beter gehydrateerd raakt. Acne wordt verminderd, tekenen van ouderdom verminderen en pigmentvlekjes vervagen. Je huid ziet er weer stralend en fris uit!

Waarom Chemische Peelings?

Chemische peelings geven verbetering bij:

  • Acne
  • Acne littekens
  • Pigmentvlekken
  • Huidveroudering
  • Rimpels

Soorten Chemische Peelings

Onze erkende huidtherapeuten adviseren welke peeling voor jou het beste resultaat behaalt op basis van het huidprobleem en de conditie van je huid. Wij kiezen hierbij voor een milde oppervlakkige peeling, een medium diepe of diepe intensieve peeling en maken gebruik van gecombineerde en mono peelings van de merken Dermaquest en Toskani. Wij werken veilig volgens protocollen en opbouwend van medium naar intensieve behandelingen. Bij de behandeling met peelings is het belangrijk om uw huid goed voor te bereiden. Wij adviseren dan ook passende reinigings- en verzorgingsproducten ter voor- en nabehandeling die zorgen voor een optimaal resultaat.

Peelings op basis van Fruitzuren (AHA-Peelings)

  • De Glycolzuurpeeling vermindert acne-littekens, grove poriën en pigmentatieproblemen en kan ook worden toegepast bij vroegtijdige huidveroudering door zon en roken. De huid ziet er frisser en egaler uit. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig met een interval van 2 weken.
  • De Melkzuur peeling 40%-50% is uitermate geschikt voor de gevoelige huid, de droge fijne en gedehydrateerde huid en bij rosacea.

Peelings met gemengde zuren

  • De TCA-peeling heeft een diepere inwerking op de huid dan een oppervlakkige glycolzuurpeeling. Het kan worden toegepast bij vermindering van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, acnélittekens en grove poriën. Het verbetert de structuur en conditie van je huid en pakt acné aan. De behandeling duurt 30 minuten. Wij adviseren om voorafgaand aan deze peeling minimaal 2 peelings van een lager niveau te ondergaan om de huid goed voor te bereiden. Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 3 tot 4 behandelingen nodig met een interval van gemiddeld een maand.
  • De Modified Jessner peeling is breed inzetbaar en valt onder de intensieve peelings om acné, huidveroudering en pigmentvlekken krachtig aan te pakken. De huidtherapeuten passen deze peeling vaak toe in combinatie met salicylzuur of retinol om de behandelindicatie krachtig aan te pakken.

Wat kan ik verwachten?

Tijdens het intakegesprek met een van onze specialisten wordt je huid geanalyseerd en een persoonlijk behandelplan opgesteld. Het advies is om chemische peelings in kuurverband te ondergaan en de peelings worden dan in sterkte opgebouwd. De behandeling start met een dieptereiniging waarna de peeling wordt aangebracht. Dit kan oncomfortabel aanvoelen maar trekt weer weg nadat de peeling van de huid wordt verwijderd. De huid zal op de dag na behandeling wat rood en de dagen erna kan de huid licht gaan schilferen. Wij geven je natuurlijk een persoonlijk huidadvies mee om het behaalde resultaat te behouden en je huid verder te verbeteren!

Klachten

Acne

Huidveroudering

Huidverslapping

Pigmentvlekken

Zonschade