Steunkousen

Bij  vochtophopingen in de benen (dikke enkels) als gevolg van spataderen spreken we over flebologisch oedeem. Spataderen zijn kronkelende bloedvaten die vaak zichtbaar zijn. Ze kunnen relatief klein zijn of uitgroeien tot grotere uitgezette vaten die als strengen zichtbaar zijn.

Spataderen zijn niet altijd zichtbaar maar zijn te herkennen aan klachten zoals jeuk en pijn, vermoeide benen, een onrustig gevoel in de benen en soms (nachtelijke) krampen. Ook kunnen verkleurde plekken en zichtbare spataderen ontstaan.

Spataderen kunnen ook ulcus cruris (open been) of in het ergste geval een trombosebeen veroorzaken en het is dan ook van belang om je goed door ons te laten adviseren.

Klik hier voor een afspraak

De behandeling

Onze deskundige oedeemtherapeut bepaalt tijdens een eerste consult welke flebologisch oedeem behandeling voor jou geschikt is om je klachten te verminderen of zelfs weg te nemen. Door onze nieuwste technieken is een operatie niet meer nodig. Wij passen diverse oedeemtherapieën toe waaronder manuale lymfedrainage, compressietherapieën (zoals ACT zwachtelen) en het aanmeten van therapeutische elastische kousen. Wij hebben een uiteenlopend aanbod in elastische kousen, wij geven begeleiding bij het aan- en uittrekken van de kousen en leveren ook sportkousen.

Bovendien zetten wij LPG-endermologie in om verlichting te geven aan zwaar vermoeide benen.

Vochtophopingen