Chemische Peelings

By 10 april 2024april 12th, 2024Nieuws
Producten Chemische Peelings

Alles wat je wilt weten over chemische peelings

“Hoe krijg ik een stralende huid?”  is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Maar met de voortdurende blootstelling aan vervuiling, stress en andere omgevingsfactoren kan het een uitdaging zijn om die stralende huid te krijgen en te behouden.

Gelukkig biedt de wereld van de huidtherapie een scala aan behandelingen, waaronder chemische peelings. Deze behandelingen zijn erg populair vanwege hun effectieve resultaten en minimale hersteltijd. Laten we eens duiken in de wereld van peelings, van wat ze precies zijn tot hoe ze werken en we beantwoorden voor jullie de meest gestelde vragen.

Chemische Peelings

Wat zijn chemische peelings?

Een chemische peeling is een behandeling waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de oppervlaktelaag van de huid te exfoliëren en te verwijderen, om huidveroudering tegen te gaan. Hierdoor wordt de vernieuwing van de huid gestimuleerd, waardoor een gladdere, egalere en jonger uitziende huid ontstaat. Deze behandeling kan worden toegepast op het gezicht, de nek, de handen of andere delen van het lichaam.

Een peeling werkt zo:

Chemische peelings werken door het toepassen van een gecontroleerde chemische oplossing op de huid. Deze oplossing kan verschillende zuren bevatten, zoals glycolzuur, salicylzuur of trichloorazijnzuur (TCA), in verschillende concentraties, afhankelijk van het beoogde doel en de huidige huidconditie van de cliënt. Vaak wordt er gestart met een level 1 peeling in een laag percentage en wordt dit per behandeling opgebouwd naar een level 2 of 3 peeling met een hoge concentratie zuren.

Zodra de oplossing op de huid is aangebracht, begint deze te exfoliëren en de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit proces stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen en bevordert de productie van collageen en elastine, waardoor de huid er steviger, gladder en stralender uitziet.

Doet een behandeling pijn?

In het algemeen veroorzaken chemische peelings slechts milde ongemakken, vergelijkbaar met een lichte tinteling of prikkelend gevoel op de huid. Afhankelijk van de diepte en het type peeling kan er wat meer ongemak zijn, maar dit wordt meestal goed verdragen en kan worden verminderd met behulp van verkoelende waaiers.

De hersteltijd

Het herstelproces na een chemische peeling varieert afhankelijk van de diepte van de peeling en het type huid van de patiënt. Over het algemeen kan het herstel enkele dagen tot 10 dagen duren. Tijdens deze periode kan de huid roodheid, schilfering en gevoeligheid vertonen. Het is belangrijk om de instructies van de therapeut nauwgezet op te volgen om een snel en succesvol herstel te bevorderen.

Hoe vaak moet ik een chemische peeling ondergaan voor optimale resultaten?

De frequentie van chemische peelings hangt af van verschillende factoren, waaronder je huidtype, de ernst van de huidproblemen die je wil aanpakken en het type peeling dat wordt gebruikt. Over het algemeen worden chemische peelings in een reeks van sessies uitgevoerd, met tussenpozen van enkele weken, en opbouwend in sterkte om optimale resultaten te bereiken.

Zijn chemische peelings geschikt voor alle huidtypes?

Hoewel chemische peelings over het algemeen veilig zijn voor de meeste huidtypes, kan niet iedereen in aanmerking komen voor deze behandeling. Mensen met een overgevoelige huid, actieve huidinfecties, eczeem, ernstige acne of bepaalde medische aandoeningen kunnen niet geschikt zijn voor chemische peelings. Het is in deze gevallen altijd raadzaam om overleg met huidtherapeute en arts te raadplegen voordat je besluit een behandeling te ondergaan.

Welke resultaten kan ik verwachten van een chemische peeling?

De resultaten van een chemische peeling kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type peeling, de diepte ervan, je huidtype en de specifieke huidproblemen die je wilt aanpakken. Over het algemeen kan je na een reeks behandelingen een verbeterde huidtextuur, verminderde fijne lijntjes en rimpels, verminderde pigmentvlekken en een egalere teint verwachten.

Chemische peelings bieden een effectieve en veelzijdige oplossing voor een breed aantal huidproblemen. Door de bovenste laag van de huid te vernieuwen en te verjongen, kunnen chemische peelings helpen om die stralende en gezonde huid te bereiken waar je altijd van gedroomd hebt. Raadpleeg altijd een huidtherapeute om te bepalen of een peeling geschikt is voor jouw huidtype en behoeften.

Bij Kan Skin Clinic kunnen we met behulp van onze huidanalyse jouw huidtype en huidconditie volledig in kaart brengen om zo een persoonlijk behandelplan op te stellen en te bepalen welke chemische peeling jou kunnen helpen aan die stralende huid!

Zien we jou terug de kliniek voor een behandeling?

Je huid verbeteren, het KAN! We werken samen naar een gezonde en stralende huid.

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

  • Zeg vaarwel tegen ongewenst haar 1 mei 2024
    Heb je genoeg van het dagelijkse gedoe met scheren, harsen of epileren? Lees snel verder. Het bericht Zeg vaarwel tegen ongewenst haar verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Chemische Peelings 10 april 2024
    “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
    Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.