E-consulten

By 10 april 2020Nieuws

E-consulten

De maatregelen voor het beheersen van het coronavirus hebben ook invloed op de huidtherapeutische zorg.  Hoe kunnen we onze cliënten nog behandelen, te woord staan en adviseren zonder risico te lopen op een besmetting? Er is gelukkig nog veel mogelijk!

Sinds enkele weken is het niet meer mogelijk om bij ons in de kliniek langs te komen. Het toepassen van face-to-face consulten wordt streng afgeraden door het RIVM en de Vereniging van Huidtherapeuten. Hoe lossen wij dit nu op?

We hebben te maken met verschillende soorten cliënten en hulpvragen. Van anti-aging behandelingen tot aan ernstig chronisch lymfoedeem.  Voor iedereen hebben wij een persoonlijk behandelplan gemaakt en nu gaan we ook per cliënt bekijken wat de beste aanpak is om deze quarantaine periode te overbruggen.

We zijn iedere dag aanwezig in de kliniek om vragen telefonisch en per e-mail te beantwoorden.

We plannen e-consulten in door middel van een videogesprek.  We kunnen dan meekijken, overleggen, tips en adviezen delen, oefeningen geven en het zelfmanagement bespreken.

We maken gebruik van Clickdoc, een veilige en betrouwbare manier van videocontact. Per e-mail of sms ontvang je een toegangscode en kan je inloggen in onze digitale wachtkamer waaruit wij een videogesprek met je kunnen opstarten.  Het is een heel simpel programma wat je zowel met je computer als je telefoon of tablet kunt gebruiken.

Is er nu een spoedgeval en is videobellen niet mogelijk of onvoldoende? Dan kunnen we na goed overleg beslissen om je langs te laten komen in de kliniek. We dragen beschermende kleding. Ook zullen we aan jou vragen je handen goed te wassen en desinfecteren en ook een mondkapje te dragen.  De behandeltijd en het face-to-face contact zal zo minimaal mogelijk worden gehouden.

Sinds afgelopen week zijn de videoconsulten van start gegaan, en direct met succes! Cliënten zijn blij met het contact en het zelfvertrouwen voor zelfmanagement krijgt een flinke boost. Ook is het erg leuk om eens een kijkje in de huiskamer te nemen van onze vaste klanten.

“Je wordt met je neus op de feiten gedrukt en weer even bij de les gehouden. Ik heb echt het gevoel dat dit gesprek heeft geholpen en ik deze periode zelfstandig mijn klachten beheersbaar kan houden”

Hopelijk zien we je snel op ons beeldscherm!

Liefs,

Angela, Gosine en Moniek

e-consulten