Littekens

Bijna iedereen heeft wel ergens een litteken. Bij een huidbeschadiging is het vormen van een litteken een normale reactie van de huid. Bij een lichte huidbeschadiging zal er in veel gevallen een goede genezing optreden en zal een niet pijnlijk litteken met een lichte verkleuring achterblijven. Wanneer de huidschade uitgebreider of dieper in de huid plaatsvindt is de kans groot dat er een ontsierend en pijnlijk litteken optreedt.

Gelukkig kan een goede behandeling en verzorging de klachten van een litteken sterk verminderen.

De huidtherapeuten van KAN Skin Clinic bieden verschillende behandelingen aan, als microneedling, peelings, tixel, camouflagetherapie en littekenmassage met ons LPG Endermologie apparaat. Tijdens een eerste afspraak wordt beoordeeld welke verbeteringen te behalen zijn en welke behandelmethode het meest geschikt is. Tijdens de behandeling leren wij jou ook aan wat je zelf kan doen om het litteken te verbeteren.

Meer informatie? Mail ons!
Team KAN Skin Clinic
LPG-Endermolift Gezichtsbehandelingen

Wat kan je zelf doen om littekens te voorkomen en te verzorgen?

  • Voorkom een wondinfectie, zorg voor goede hygiëne
  • Laat je huid de wond op eigen tempo genezen, ga niet pulken aan een korst
  • Eet gezond, voedingstoffen als mineralen en ijzer zijn nodig voor de genezing
  • Bescherm de beschadigde huid zeer goed tegen UV-straling, ook als de zon niet schijnt
  • Littekenmassage
  • Siliconenpleister of gel gebruiken
Meer informatie? Mail ons!

Wat is het resultaat van een littekenbehandeling?

Het soort litteken bepaalt welke behandeling het meest geschikt is. Niet alle behandelingen kunnen voor elk litteken gebruikt worden. Het resultaat is mede afhankelijk van het soort litteken.

Littekens door bijvoorbeeld heftige acne of de waterpokken liggen dieper in de huid. Er ontstaat dan vaak een diepliggend litteken, dit noemen wij atrofische littekens. De behandeling heeft als doel om de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen waardoor het litteken door de kracht van de eigen huid opgevuld wordt en er een egaler huidbeeld ontstaat.

Helaas komt het ook vaak voor dat de huidbeschadigingen een rode of bruine verkleuring achterlaat, vooral bij mensen met een donkere huidskleur. Het doel van de behandeling is dan gericht op het verminderen van de kleurverschillen in de huid.

Na een operatie, ongeval, brandwonden of bestralingen kan een litteken een groot oppervlakte van de huid beslaan. Littekens kunnen dan pijnlijk zijn of beperken in je bewegingsvrijheid. Met speciale massage technieken en ons LPG endermologie apparaat wordt het weefsel weer soepel gemaakt.

Meer informatie? Mail ons!
Littekens - Kan Skin Clinic Bussum Weesp