Start met stralen! Het KAN óók in de zomer.

Even voorstellen Saskia Gooren

By 1 november 2022maart 3rd, 2023Nieuws
Saskia Kan Skin Clinic

Even voorstellen Saskia Gooren

Misschien hebben jullie mijn gezicht al eens gezien bij KAN Skin Clinic. Mijn naam is Saskia Gooren, verpleegkundige en operatieassistent en aan het afstuderen in de huidtherapie bij KAN Skin Clinic.

Ik ben van een nieuwe variant opleiden en dat is deeltijd. Daarom ziet mijn snoetje er iets ouder uit dan die van de meeste stagiaires.

De huid ons grootste orgaan en wat mij betreft fascinerend. Niet altijd zien wij cliënten of patiënten die alleen voor huidverbetering komen. Vaak zitten er hele ernstige aandoeningen achter de uiting in de huid.

Ik ben dan ook bewust gaan kiezen voor een onderzoek voor het afstuderen wat mensen helpt na een kankerbehandeling. Ik wil graag onderzoeken of we pijn aan littekens kunnen verminderen als mensen een grote borstoperatie hebben gehad. Ik zal jullie in dit blog op de hoogte houden van het onderzoek.

We hebben 2 patiënten uitgekozen om te volgen en te gaan microneedlen (gericht met een apparaatje het litteken stimuleren tot het opnieuw modelleren) op hun litteken.

De eerste stap was het afstemmen met de Hoge School en samen met Angela de randvoorwaarden bespreken. Het is spannend en leuk tegelijk om ook echt te gaan beginnen met het onderzoek. Er komt nog veel bij kijken zoals de leverancier van de microneedling pen (toskani) betrekken en de patiënt goed voorlichten en toestemming krijgen van de Hogeschool Utrecht. Toen dat allemaal geregeld was konden we afgelopen dinsdag de eerste behandeling starten.

De kennismaking met de patiënt en Angela was heel erg leuk. Ik kende de patiënt omdat ik bij haar operatie was geweest, wat natuurlijk interessant is omdat ik haar nu in het natraject mocht helpen. De papieren werden ingevuld en een meting werd gedaan aan de hand van een pijnscore en observatie van het litteken.

De behandeling liep vlotjes en na een behandeling van 30 minuten kon de patiënt naar huis gaan. Over 4 weken zie ik de patiënt voor de tweede behandeling. Deze week start ik de behandeling van de tweede patiënt. Ook hiervan zal ik jullie verslag uitbrengen. Ik ben erg benieuwd wat de resultaten zullen zijn en jullie misschien ook wel.

Tot snel.

Saskia Kan Skin Clinic

RSS Kanskinclinic

  • Omarm een stralende huid 13 september 2023
    Omarm een stralende huid: jouw ultieme gids voor na de zomer. Lees snel verder. Het bericht Omarm een stralende huid verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Vrije radicalen en Anti-oxidanten 5 september 2023
    We vertellen vaak over de schade aan je huid door vrije radicalen en het belang van anti-oxidanten om deze schade tegen te gaan. Lees snel verder. Het bericht Vrije radicalen en Anti-oxidanten verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • De kracht van Vitamine C 1 augustus 2023
    Dat vitamine C belangrijk is in onze voeding weten we allemaal. Wist je dat je huid ook dol is op vitamine C? Lees snel verder! Het bericht De kracht van Vitamine C verscheen eerst op Kanskinclinic.