Even voorstellen Saskia Gooren

By 1 november 2022maart 3rd, 2023Nieuws
Saskia Kan Skin Clinic

Even voorstellen Saskia Gooren

Misschien hebben jullie mijn gezicht al eens gezien bij KAN Skin Clinic. Mijn naam is Saskia Gooren, verpleegkundige en operatieassistent en aan het afstuderen in de huidtherapie bij KAN Skin Clinic.

Ik ben van een nieuwe variant opleiden en dat is deeltijd. Daarom ziet mijn snoetje er iets ouder uit dan die van de meeste stagiaires.

De huid ons grootste orgaan en wat mij betreft fascinerend. Niet altijd zien wij cliënten of patiënten die alleen voor huidverbetering komen. Vaak zitten er hele ernstige aandoeningen achter de uiting in de huid.

Ik ben dan ook bewust gaan kiezen voor een onderzoek voor het afstuderen wat mensen helpt na een kankerbehandeling. Ik wil graag onderzoeken of we pijn aan littekens kunnen verminderen als mensen een grote borstoperatie hebben gehad. Ik zal jullie in dit blog op de hoogte houden van het onderzoek.

We hebben 2 patiënten uitgekozen om te volgen en te gaan microneedlen (gericht met een apparaatje het litteken stimuleren tot het opnieuw modelleren) op hun litteken.

De eerste stap was het afstemmen met de Hoge School en samen met Angela de randvoorwaarden bespreken. Het is spannend en leuk tegelijk om ook echt te gaan beginnen met het onderzoek. Er komt nog veel bij kijken zoals de leverancier van de microneedling pen (toskani) betrekken en de patiënt goed voorlichten en toestemming krijgen van de Hogeschool Utrecht. Toen dat allemaal geregeld was konden we afgelopen dinsdag de eerste behandeling starten.

De kennismaking met de patiënt en Angela was heel erg leuk. Ik kende de patiënt omdat ik bij haar operatie was geweest, wat natuurlijk interessant is omdat ik haar nu in het natraject mocht helpen. De papieren werden ingevuld en een meting werd gedaan aan de hand van een pijnscore en observatie van het litteken.

De behandeling liep vlotjes en na een behandeling van 30 minuten kon de patiënt naar huis gaan. Over 4 weken zie ik de patiënt voor de tweede behandeling. Deze week start ik de behandeling van de tweede patiënt. Ook hiervan zal ik jullie verslag uitbrengen. Ik ben erg benieuwd wat de resultaten zullen zijn en jullie misschien ook wel.

Tot snel.

Saskia Kan Skin Clinic

RSS Kanskinclinic

  • IPL behandeling voor huidverbetering 15 februari 2024
    Een IPL behandeling met laser is bewezen effectief in het verminderen van allerlei huidklachten, zoals roodheid en pigmentatie. Lees snel verder. Het bericht IPL behandeling voor huidverbetering verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
    Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Pigmentvlekjes en vaatjes 9 oktober 2023
    Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt: huidproblemen zoals pigmentvlekjes en vaatjes. Lees snel verder. Het bericht Pigmentvlekjes en vaatjes verscheen eerst op Kanskinclinic.