Even voorstellen Saskia Gooren

By 1 november 2022maart 3rd, 2023Nieuws
Saskia Kan Skin Clinic

Even voorstellen Saskia Gooren

Misschien hebben jullie mijn gezicht al eens gezien bij KAN Skin Clinic. Mijn naam is Saskia Gooren, verpleegkundige en operatieassistent en aan het afstuderen in de huidtherapie bij KAN Skin Clinic.

Ik ben van een nieuwe variant opleiden en dat is deeltijd. Daarom ziet mijn snoetje er iets ouder uit dan die van de meeste stagiaires.

De huid ons grootste orgaan en wat mij betreft fascinerend. Niet altijd zien wij cliënten of patiënten die alleen voor huidverbetering komen. Vaak zitten er hele ernstige aandoeningen achter de uiting in de huid.

Ik ben dan ook bewust gaan kiezen voor een onderzoek voor het afstuderen wat mensen helpt na een kankerbehandeling. Ik wil graag onderzoeken of we pijn aan littekens kunnen verminderen als mensen een grote borstoperatie hebben gehad. Ik zal jullie in dit blog op de hoogte houden van het onderzoek.

We hebben 2 patiënten uitgekozen om te volgen en te gaan microneedlen (gericht met een apparaatje het litteken stimuleren tot het opnieuw modelleren) op hun litteken.

De eerste stap was het afstemmen met de Hoge School en samen met Angela de randvoorwaarden bespreken. Het is spannend en leuk tegelijk om ook echt te gaan beginnen met het onderzoek. Er komt nog veel bij kijken zoals de leverancier van de microneedling pen (toskani) betrekken en de patiënt goed voorlichten en toestemming krijgen van de Hogeschool Utrecht. Toen dat allemaal geregeld was konden we afgelopen dinsdag de eerste behandeling starten.

De kennismaking met de patiënt en Angela was heel erg leuk. Ik kende de patiënt omdat ik bij haar operatie was geweest, wat natuurlijk interessant is omdat ik haar nu in het natraject mocht helpen. De papieren werden ingevuld en een meting werd gedaan aan de hand van een pijnscore en observatie van het litteken.

De behandeling liep vlotjes en na een behandeling van 30 minuten kon de patiënt naar huis gaan. Over 4 weken zie ik de patiënt voor de tweede behandeling. Deze week start ik de behandeling van de tweede patiënt. Ook hiervan zal ik jullie verslag uitbrengen. Ik ben erg benieuwd wat de resultaten zullen zijn en jullie misschien ook wel.

Tot snel.

Saskia Kan Skin Clinic

RSS Kanskinclinic

  • Bindweefselmassage met LPG Endermologie 21 mei 2024
    Bindweefselmassage met LPG Endermologie: De Ultieme Behandeling voor een Stralende Huid. Lees snel verder. Het bericht Bindweefselmassage met LPG Endermologie verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Zeg vaarwel tegen ongewenst haar 1 mei 2024
    Heb je genoeg van het dagelijkse gedoe met scheren, harsen of epileren? Lees snel verder. Het bericht Zeg vaarwel tegen ongewenst haar verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Chemische Peelings 10 april 2024
    “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.