Actieve acné

By 2 maart 2023Nieuws
Acné

Actieve acné

Pukkels, puistjes, mee-eters, blackheads, comedonen, iedereen kent ze wel. Allemaal woorden voor die storende plekjes in je gezicht of misschien op de borst, rug of schouders.

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad, ongeacht je leeftijd of geslacht. Van een enkel plekje tot een uitgebreid plaatje met puistjes, roodheid en ontstekingen. Of er nu veel of weinig puistjes aanwezig zijn, acne is zichtbaar en daar wil je graag verandering in brengen.

Hoe ontstaat acne? 

In je huid bevinden zich talgkliertjes die talg produceren om je huid soepel te houden, ze voorkomen vochtverlies en zijn er om de huid te beschermen tegen schimmels en bacteriën. Als een talgkliertje verstopt of ontstoken raakt ontstaat er een puistje.

Wat kunnen wij als huidtherapeuten voor jou betekenen?

We willen je helpen meer kennis te krijgen over acné en je leren er beter mee om te gaan. We kijken kritisch naar (cosmetische) verzorgingsproducten en beoordelen ze op werkzaamheid en of ze passend zijn bij jouw huidige huidconditie.

Veel huidverzorging gericht op vermindering van acné is erg agressief en doet soms meer kwaad dan goed. Er wordt vaak gedacht dat een acné huid altijd vette huid is maar dit is niet het geval, soms zien we juist een veel te droge huid. Beide huidtypen vragen om een verschillende aanpak.

Met behulp van een huidanalyse kunnen we samen met jou bekijken welk huidtype jij hebt, en wat de mogelijke oorzaak van je acné is. Dit kan bijvoorbeeld een overmatige productie van talg zijn, of een verdikking van de huid, waarbij de dode huidcellen de talg kliertjes verstoppen.

We maken voor jou  een persoonlijk behandelplan en je krijgt huidverzorgingsadvies.

Als je eenmaal aan de slag bent gedaan met de juiste producten kunnen we aanvullend je huid behandelen.  Een dieptereiniging,  een peeling of misschien wel microneedling kan een onderdeel zijn van je behandelplan om jouw huid weer tot rust te krijgen.

Zonodig doen we dit in samenwerking met jouw huisarts, die medicatie kan voorschrijven zodat we gezamenlijk jouw acné weer onder controle krijgen.

Do’s en dont’s

Do Dont’s
De huid reinigen met een milde huidreiniger Krabben/peuteren aan je huid
Regelmatig je kussensloop vervangen. Zelf de puistjes uitknijpen
Gebruikt een geschikte camouflage als je onzuiverheden minder zichtbaar wilt maken zoals Lycogel camouflage Cosmetica gebruiken wat de huid verder kan verstoppen (kies voor waterbasis)
Gebruik iedere dag een zonbeschermer, geschikt voor de acné huid zoals Tebiskin UV-OSK  Een zonbescherming voor het lichaam op je gezicht smeren. Of nog erger; geen zonbescherming smeren.
Heb je het vermoeden dat voeding een rol speelt? Met een voedingsdagboekje kunnen we hier samen inzicht in krijgen. Wist je dat er supplementen zijn die van binnenuit de behandeling kunnen ondersteunen?

 

 Te veel of te vaak exfoliëren

Wil je zelf thuis al aan de slag met goede huidverzorging, neemt dan eens een kijkje in onze webshop.

We hebben een speciale pagina gemaakt met huidverzorging voor de actieve acnéhuid.

De Toskani Purifying reiniger de juiste reiniger voor jou als je een vette huid hebt. Is je huid juist erg droog en gevoelig? Kies dan voor Tebiskin Sooth clean.

Als verzorging is de Tebiskin Osk een mooie anti-acné crème om mee te starten.

Vergeet ook je zonbescherming niet! Soms kan een verkeerd gekozen zonbescherming de huid extra onrustig maken. Tebiskin UV-OSK heeft een bescherming van SPF 30 en zorgt ervoor dat de acné niet verergerd.

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken voor een intakegesprek ? Het KAN!

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

  • Bindweefselmassage met LPG Endermologie 21 mei 2024
    Bindweefselmassage met LPG Endermologie: De Ultieme Behandeling voor een Stralende Huid. Lees snel verder. Het bericht Bindweefselmassage met LPG Endermologie verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Zeg vaarwel tegen ongewenst haar 1 mei 2024
    Heb je genoeg van het dagelijkse gedoe met scheren, harsen of epileren? Lees snel verder. Het bericht Zeg vaarwel tegen ongewenst haar verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Chemische Peelings 10 april 2024
    “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.