Ervaring met lymfoedeem

By 6 mei 2020mei 8th, 2020Nieuws
Ervaring met lymfoedeem

Ervaring met lymfoedeem

Vandaag willen we een persoonlijk verhaal van Anja met jullie delen. Anja is al jaren cliënte bij Kan Skin Clinic voor behandeling van secundair lymfoedeem.

Vanwege het 40-jarig jubileum van de Nederlandse Borstkankervereniging is Anja geïnterviewd waarin de behandelingen bij ons ook aan bod komen.

Naast manuele lymfedrainage, fibrosebehandeling en fascietechnieken maken we ook gebruik van lymfetaping bij de behandeling van het oedeem. Voor de corona-crisis zagen wij Anja 1 keer per 2 weken voor uitgebreide behandeling. Nu we Anja al een tijdje niet hebben kunnen behandelen nemen haar klachten toe.

Omgaan met lymfoedeem

Niet alleen Anja ervaart deze achteruitgang. Om al onze cliënten te ondersteunen hebben we een uitgebreid programma gemaakt voor zelfmanagement. Iedere cliënt heeft van ons een persoonlijk zelfmanagement programma ontvangen, wat we ondersteunen door middel van video’s op youtube. In deze video’s demonstreren wij het gebruik van o.a. zwachtels, massagegrepen, cupping en gebruik van een massagebal. Bekijk hieronder de door ons gemaakte video’s.

 

 

 

Heb je er weleens aan gedacht om een bal of een plastic fles te gebruiken om jezelf mee te masseren? Je zult versteld staan wat je er allemaal mee kunt bereiken. Kijk maar eens naar onderstaande video.

Behandelingen bij lymfoedeem

Naast een bezoek aan de huidtherapeut komen er vaak nog meer disciplines aan te pas bij een behandeltraject lymfoedeem. Een multidisciplinaire samenwerking geeft het beste resultaat.

Naast manuele lymfedrainage is begeleiding bij beweging door de fysiotherapeuten en begeleiding bij voeding door de diëtiste van grote toegevoegde waarde.

Ook is er veel samenwerking met de specialisten in het ziekenhuis. Huid-en oedeemtherapie wordt ingezet ter voorbehandeling en nabehandeling van verschillende chirurgische ingrepen zoals Lipografting en liposuctie.

Wil jij graag persoonlijke advies, je vragen of zorgen bespreken? Neem contact met ons op we kijken hoe we jou het beste kunnen ondersteunen bij het omgaan met lymfoedeem tijdens de coronacrisis! Je kunt ons bereiken via info@kanskinclinic.nl of 035-6224359 of plan via onderstaande button een e-consult in.

Ervaring met lymfoedeem

RSS Kanskinclinic

  • Zeg vaarwel tegen ongewenst haar 1 mei 2024
    Heb je genoeg van het dagelijkse gedoe met scheren, harsen of epileren? Lees snel verder. Het bericht Zeg vaarwel tegen ongewenst haar verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Chemische Peelings 10 april 2024
    “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
    Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.