Hoe verzorg je een acné huid

By 22 maart 2023Nieuws
Acné

Hoe verzorg je een acné huid?

Vaak wordt gedacht dat een acné huid altijd een vette huid is, terwijl dit zeker niet altijd het geval is! Er is een verschil tussen een vette acné huid en juist een hele droge acné huid. En kies je nu net de verkeerde huidverzorging dan kan dit de huidconditie alleen maar verslechteren.

We zullen je iets meer vertellen over de verschillende soorten huidverzorging.

Reinigen

Het reinigen van de huid is de eerste stap van een goede huidverzorging. Een vette acné pakken we aan met een reiniger waarin bijvoorbeeld salicylzuur verwerkt zit. De eigenschap van dit ingrediënt is dat het in vet oplosbaar is.

De Toskani Purifying cleanser is een mooi voorbeeld van een reiniger die geschikt is voor de vette acné huid.

Bij een droge acné waarbij de huid vaak ook erg gevoelig is, is het starten met een mildere aanpak vaak prettiger. Een kalmerende, milde reiniger is dan geadviseerd.  Maar je wilt de huid wel helpen met het verwijderen van alle dode huidcellen om nieuwe verstoppingen te voorkomen. Tebiskin Gly-Clean is een milde exfoliërende reiniger die hier uitermate geschikt voor is.

Is je huid heel gevoelig, dan is er nog een Tebiskin Sooth-Clean.

Exfoliëren

Om dode huidcellen te verwijderen is het gebruik van een exfoliant nodig.  Er zijn verschillende opties op de markt, dus er is altijd iets wat bij jouw wensen past.

We hebben exfolianten in de vorm van een serum Tebiskin Gly-C, een Toskani imperfection peelbooster of als masker zoals het Mini Pumpkin masker.

Voeden

Het voeden van je huid is de volgende stap.  Een vettere huid kan voldoende hebben aan een lichte crème zoals Tebiskin OSK.

De droge huiden hebben meer verzorging nodig en vragen om een vollere crème. De huidbarrière van de droge huiden is beschadigd en heeft juist aanvulling nodig van de lipiden (vetten).

Een huidbarrière herstellende crème zoals Toskani Recovery cream of Tebiskin Ceraboost zijn essentieel.

Beschermen

Het wordt helaas nog te vaak vergeten maar het is één van de belangrijkste onderdelen van je huidverzorgingsroutine: het beschermen van je huid tegen de zon.

Draag dagelijks een zonbescherming van minimaal SPF 30 om je huid te beschermen tegen de UV stralen. Onvoldoende bescherming kan leiden tot zonschade, vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken en couperose. Tebiskin UV-OSK is een hele fijne zonbescherming voor de acné huid.

Verzorging van binnen uit

Zelf kan je ook met behulp van voeding en suppletie de triggers van acné verminderen en de beschermers van je huid verhogen. Wij kunnen je hierbij begeleiden.

Hierbij wel al enkele tips:

 • Beperk de inname van geraffineerde suikers, koolhydraten en zuivel (met name koemelk)
 • Zorg voor voldoende inname omega 3, wat je terugvind in vette vis, noten en groene bladgroente.
 • Kies voor onbewerkte voeding (geen kant -en klaar, of pakjes)
 • Sckin Control+  is voedingssuppletie speciaal ontwikkelt voor het herstel van de huid.

Wil je meer weten, of graag onze begeleiding om jouw huid te verbeteren?

Je bent altijd welkom voor een kosteloos consult!  Wil je graag een uitgebreid behandelplan en persoonlijk productadvies? Maak dan een afspraak voor een huidanalyse.

We zien je graag bij ons in de kliniek!

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken voor een intakegesprek ? Het KAN!

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

 • Chemische Peelings 10 april 2024
  “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
  Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Pigmentvlekjes en vaatjes 9 oktober 2023
  Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt: huidproblemen zoals pigmentvlekjes en vaatjes. Lees snel verder. Het bericht Pigmentvlekjes en vaatjes verscheen eerst op Kanskinclinic.