Verschil tussen IPL en Laser

By 17 januari 2024Nieuws
Verschil tussen IPL en Laser

Verschil tussen IPL en laser

Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser?

Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. De lightsheer diode laser is de gouden standaard voor laserontharing, en dus de beste in zijn soort.  Een IPL kan ook goed ontharen, maar aan het resultaat van de lightsheer diode is niet te tippen. Bij KAN Skin Clinic gebruiken we de IPL dus voor vrijwel alle verschillende indicaties, behalve ontharing. Dat doen wij alleen met onze diodelaser.

Waar wij onze IPL wel voor gebruiken is voor het verwijderen van roodheid, vaatjes en pigment. Onze vaste klanten zullen nu misschien denken; maar hier hebben jullie toch ook al een laser voor?

Dat klopt, wij zijn al in het bezit van een Elvii VP laser die inzetbaar is voor het verwijderen van bultjes, vlekjes en vaatjes, en dat doet hij ook fantastisch! Maar we misten nog de mogelijkheid om egale, diffuse roodheid aan te pakken, en bovenal de zonbeschadigde huiden die over een groot oppervlak een combinatie van vaatjes, roodheid en pigment hebben.  En hiervoor is de IPL dus perfect.  Eigenlijk zijn we nu in het bezit van het perfecte trio apparatuur om alle indicaties te behandelen.

Om te verduidelijken welk apparaat we kiezen hieronder een klein overzicht:

Indicaties Elvii VP laser – Indicaties Reclear IPL

 • Zichtbare bloedvaatjes – Egale roodheid
 • Spiders – Photo-aging (pigment)
 • Pigmentvlekjes – Couperose
 • Steelwratjes – Acne (littekens)
 • Angiomen – Polikiloderma van civatte

Laserontharing:  altijd met de Lightsheer diode.

Wat is het verschil in werking?

IPL is een afkorting van Intense Pulsed Light.  Een IPL werkt met een lichtbundel. En door middel van het plaatsen van een filter in de behandelkop kan je deze lichtbundel een bepaalde golflengte geven.

Een laser heeft van zichzelf maar 1 bepaalde golflengte, en die is niet veranderbaar.  Een laser kies je dus voor 1 type behandeling, en dat kan de laser dan ontzettend goed. Zoals bijvoorbeeld ontharing.   Het voordeel van een IPL is dan weer dat je met de verschillende filters dus verschillende indicaties kan behandelen binnen 1 behandeling en met hetzelfde apparaat zoals een zonbeschadigde huid.

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van de kracht van IPL en laser, heb je interesse in een behandeling? Neem dan contact met ons op via whatsapp, telefoon of e-mail.

Tot snel in de kliniek!

Je huid verbeteren, het KAN! We werken samen naar een gezonde en stralende huid.

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

 • IPL behandeling voor huidverbetering 15 februari 2024
  Een IPL behandeling met laser is bewezen effectief in het verminderen van allerlei huidklachten, zoals roodheid en pigmentatie. Lees snel verder. Het bericht IPL behandeling voor huidverbetering verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
  Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Pigmentvlekjes en vaatjes 9 oktober 2023
  Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt: huidproblemen zoals pigmentvlekjes en vaatjes. Lees snel verder. Het bericht Pigmentvlekjes en vaatjes verscheen eerst op Kanskinclinic.