Bindweefselmassage

By 30 maart 2023Nieuws
Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

LPG Endermologie -> veel gestelde vragen:

Een bindweefselmassage is de oplossing voor een gezond en soepel bindweefsel en een stralende huid. Met een bindweefselmassage wordt het weefsel in beweging gebracht en ontstaat er een directe cel stimulatie. Er zijn verschillende redenen en technieken om een bindweefselmassage uit te voeren. Bij KAN Skin Clinic werken wij met ons LPG Endermologie systeem, dit is een geavanceerd bindweefselmassage apparaat waar wij talloze veranderingen in het bindweefsel effectief mee kunnen behandelen.

Met het begin van de lente worden er weer doelen opgesteld om fit en stralend de zomer tegemoet te gaan! Dit is ook de ideale tijd om te starten met een bindweefselmassage. Wij ontvangen altijd veel vragen over een bindweefselmassage, de meest gestelde beantwoorden wij voor jou in deze blog.

Ik wil niet afvallen, waarom doe ik dan een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is niet alleen geschikt wanneer je wilt afvallen, het biedt voordelen voor zowel je lichaam als geest namelijk:

  1. Door een bindweefselmassage wordt je doorbloeding gestimuleerd, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingstoffen sneller worden opgenomen.
  2. Een bindweefselmassage draagt bij aan het verminderen van spierspanning. Daardoor geeft het verlichting van pijn en stijfheid in de spieren.
  3. De elasticiteit en stevigheid van je huid verbeteren waardoor een bindweefselmassage helpt om er gezonder en jonger uit te zien.
  4. Een bindweefselmassage activeert je lymfesysteem waardoor vocht beter wordt afgevoerd en je immuunsysteem wordt gestimuleerd.
  5. Een bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van endorfine en kan zo helpen om stress te verminderen, wat maakt dat een bindweefselmassage een gevoel van ontspanning en welzijn stimuleert.

Is een bindweefselmassage geschikt voor mannen?

Een bindweefselmassage is geschikt voor zowel mannen als vrouwen. De massagetechniek is erop gericht om je doorbloeding te stimuleren en verklevingen in het bindweefsel los te maken. Een bindweefselmassage kan zo ook bijdragen bij een sneller herstel bij sporten.

Het bindweefsel van mannen en vrouwen is vergelijkbaar, daarom draagt een bindweefselmassage bij mannen ook bij aan het verminderen van spierspanning en stijfheid en het verbeteren van je algehele lichaamshouding en mobiliteit. Het verouderen van de huid is een proces waar mannen ook mee te maken krijgen door afname van collageen, een bindweefselmassage stimuleert de aanmaak van collageen en draagt bij aan een stevigere en gezonde huid.

Hoe kan je lokaal vet verbranden met een bindweefselmassage?

Vetverbranding vindt plaats door het verbranden van calorieën door middel van lichaamsbeweging en gezonde voeding. Tijdens een mechanische bindweefselmassage worden de specifieke zones behandeld waarbij de vetcellen los gerold worden. Lokaal ontstaat er een verhoogde vetverbranding waardoor je lichaam de vetcellen makkelijker kan afbreken en afvoeren. Op deze manier kan je lokale vetverbranding met een bindweefselmassage stimuleren. Indien je binnen 6 uur na de bindweefselmassage gaat sporten profiteer je extra van de verhoogde vetverbranding. Een bindweefselmassage in combinatie met het verliezen van lichaamsgewicht voorkomt een losse en verslapte huid doordat een bindweefselmassage de aanmaak van collageen en elastine stimuleert.

Het is ook belangrijk om je te realiseren dat een bindweefselmassage geen vervanging van een gezonde leefstijl is, maar een aanvullende behandeling om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Het kan zelfs als traktatie/beloning voelen voor al je harde werk in de keuken en sportschool!

Bindweefselmassage

Is het resultaat van een bindweefselmassage blijvend?

Het resultaat van een bindweefselmassage kan blijvend zijn, maar hangt vooral af van je behandeldoelen. Ook spelen de conditie van je bindweefsel en leefstijl daar een belangrijke rol in. In de eerste plaats is het belangrijk om de behandelingen in kuurverband, met een frequentie van twee keer per week op te starten. Als je doel huidversteviging en cellulite verminderen is, dan is het raadzaam om de behandeling maandelijks te onderhouden.  De resultaten van de behandeling worden mede behaald door het verbeteren van collageen en elastine. Het verouderingsproces van ons lichaam zal hier altijd weer afbreuk op doen zodra de behandelingen niet herhaald worden.

Wanneer je de behandeling inzet als ondersteuning tot het verliezen van gewicht, het losmaken van littekens of verklevingen in je bindweefsel dan kan een startkuur voldoende zijn.

Wat is het verschil tussen een mechanische bindweefselmassage, cuppingmassage en manuele bindweefselmassage?

Deze behandeltechnieken hebben allemaal het doel om de doorbloeding te stimuleren en bindweefselstructuren los te maken. Het verschil tussen deze technieken ligt aan de manier waarop ze worden uitgevoerd en de instrumenten die hiervoor worden gebruikt.

Cupping massage wordt uitgevoerd met siliconen/glazen of plastic cups die op de huid worden geplaatst en de huid vacuüm kunnen zuigen. De zuigkracht die wordt gecreëerd trekt de huid en het onderliggende bindweefsel omhoog.  De cup wordt over de huid bewogen met een olie of vette crème zodat deze makkelijk over de huid kan bewegen. Het doel is het stimuleren van de doorbloeding en het lostrekken van bindweefselverklevingen.

Een mechanische bindweefselmassage wordt uitgevoerd met een behandelkop, die werkt met behulp van vacuümtechniek en draaiende cilinders. Deze zijn in staat om weefsel op te tillen, uit te rekken, te mobiliseren, te mechaniseren, te ontspannen, samen te brengen en los te maken. Kortom om de talloze veranderingen die het bindweefsel ondergaat aan te pakken en onze vetcellen en collageencellen te stimuleren en opnieuw vormgeven aan je figuur en huid.

Een manuele bindweefselmassage wordt uitgevoerd met de handen. De huid en het bindweefsel worden met behulp van verschillende technieken zoals kneden, rollen en strijkbewegingen gemasseerd. De massagetechniek stimuleert de doorbloeding, afvoer van afvalstoffen en helpt de spanning en stijfheid in de spieren te verminderen.

Welke behandeltechniek is het meest effectief?

De wetenschappelijk bewezen behandeltechniek LPG endermologie, de mechanische bindweefselmassage is het meest effectief. Door de behandelkop van het LPG-systeem wordt je huid tot in de diepere weefsellagen gestimuleerd en kunnen meerdere problemen gelijktijdig aangepakt worden. Met alleen de handen of andere massagetools is het niet mogelijk om consistent op de verschillende huidcondities zo effectief te behandelen. De mechanische massage techniek bereikt ook meer In een kortere behandeltijd t.o.v. andere massage technieken. Een mechanische bindweefselmassage zet jouw huidcellen doelgericht en op een pijnloze manier aan het werk.

Je huid verbeteren bij zonneschade, het KAN! We werken samen naar een stralende en vooral gezonde huid.

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

 • Chemische Peelings 10 april 2024
  “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
  Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Pigmentvlekjes en vaatjes 9 oktober 2023
  Een onderwerp dat veel mensen bezighoudt: huidproblemen zoals pigmentvlekjes en vaatjes. Lees snel verder. Het bericht Pigmentvlekjes en vaatjes verscheen eerst op Kanskinclinic.