Chemische peeling

By 14 augustus 2020augustus 25th, 2020Nieuws
Huidtherapie - Acne - Chemische peeling

Chemische peeling

Een chemische peeling kan je toepassen op huidproblemen zoals acne, littekens na acne, fijne lijntjes, pigmentvlekjes, rosacea en grove huidstructuur te verminderen.

De behandeling

Bij een chemische peeling wordt er op de huid een zuur aangebracht. Deze vloeistof verwijderd de dode huidcellenlaag en ‘beschadigt’ de huid in lichte mate. Door het aanbrengen van een lichte ‘beschadiging’ wordt de huid gedwongen zichzelf te herstellen en te vernieuwen door het aanmaken van nieuwe huidcellen.

De ingrediënten van de peeling zijn afhankelijk van de huidconditie en de behandelindicatie. Enkele voorbeelden zijn glycolzuur, salicylzuur, amandelzuur, melkzuur en tri-chloor azijnzuur.

De diepte en sterkte van een peeling is afhankelijk van het soort zuur en de inwerktijd van het zuur.

Een peeling in de zomer?

Vaak wordt er vanuit gegaan dat peelen in de zomerperiode onmogelijk is omdat er een verhoogd risico op complicaties is. Dit is niet waar!  Er zijn zeker wel mogelijkheden om een peeling te kunnen uitvoeren tijdens de zomer.

Wel is het belangrijk om de juiste keuze te maken in de sterkte van een peeling, in de zomer is een milde peeling vaak de meest geschikte optie . De huid zal hiervan opfrissen, en de dode huidcellen worden verwijdert. Afhankelijk van het soort zuur en de aanvullende werkstoffen zijn er verschillende opties mogelijk:

 • C-Infusion peel

Een peeling die zorgt voor intense hydratatie, en door de toegevoegde vitamine C voedt het de huid met anti-oxidanten.

 • Mini Pumpkin peel

Een peeling ter verbetering van de onrustige huid, onderdrukt ontstekingen. Verzacht rimpels en egaliseert de huid. Versterkt de barrière functie van de huid.

 • Mango Bright peel

Speciaal gericht op het tegen gaan van pigment, verheldert en vermindert pigmentatie.

 • Hibiscus peel

Kalmeert de huid, geschikt voor de gevoelige huiden, ook bij.

Wanneer het najaar begint en de zon minder aanwezig zal zijn is het mogelijk om de peeling in sterkte op te bouwen.  Met een diepere peeling kan er gewerkt worden aan kleine littekentjes, fijne lijntjes, een grove huidstructuur en egalisatie van de huid.

De diepere peeling heeft een downtime van enkele dagen waarbij er schilfertjes en roodheid zichtbaar zijn. 3-6  peelings met een rustperiode van 4-6 weken is vaak al voldoende om het gewenste resultaat te behalen.

Je bent welkom voor een intakegesprek waarin we jouw wensen bespreken en een persoonlijk behandelplan voor jou kunnen opstellen.  Dan weet je precies waar je aan toe bent en wat je kan verwachten.  Met behulp van onze huidanalyse apparatuur kunnen we foto’s maken en je huidconditie monitoren tijdens deze behandelperiode. Zo weten we precies wat jouw huid nodig heeft en kunnen we het behandelplan hierop aanpassen

Tot slot

Heb je vragen over de behandeling of wil je een afspraak maken, neem dan contact op met de huidtherapeuten van KAN Skin Clinic.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

 • Is jouw huid al zomerklaar? 30 mei 2023
  Is jouw huid al zomerklaar? Bereid je huid voor op de zomer en straal met onze topbehandelingen! Het bericht Is jouw huid al zomerklaar? verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • LPG een Kuur voor Zelfvertrouwen 14 april 2023
  Lees hoe Anna haar benen en billen liet behandelen met LPG endermologie en verbluffende resultaten zag. Lees snel verder. Het bericht LPG een Kuur voor Zelfvertrouwen verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Bindweefselmassage 30 maart 2023
  Een bindweefselmassage is de oplossing voor een gezond en soepel bindweefsel en een stralende huid. Lees snel verder. Het bericht Bindweefselmassage verscheen eerst op Kanskinclinic.