Hoe verzorg je een huid met couperose?

By 20 januari 2023maart 3rd, 2023Nieuws

Hoe verzorg je een huid met couperose?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; helaas is er geen crème die couperose kan laten verdwijnen. Gelukkig zijn daar zeer effectieve laserbehandeling voor met de ELVii vaatlaser. Met óf zonder laserbehandeling, goede verzorging van de huid is belangrijk. Wil jij weten wat jouw couperose huid goed doet? We delen graag onze do’s en don’ts met je in dit blog.

Couperose in het kort

Rode wangen, versierd met kleine rode vaatjes. Van een enkel lijntje tot een uitgebreid netwerk van kleine bloedvaatjes verspreid over de wangen, neus en kin. Hoewel couperose een onschuldig verschijnsel is wordt het vaak als ontsierend ervaren. Couperose heeft meestal een familiaire aanleg, de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Verschillende factoren kunnen couperose beïnvloeden. Zonschade kan couperose verergeren maar denk ook aan snelle temperatuurwisselingen, roken en beschadiging aan de huid. Daarnaast kun je invloed merken van bijvoorbeeld gekruid eten en alcohol. Vertalen we dit naar huidverzorging dan lijken versteviging, zonbescherming en een niet agressieve/milde verzorging de sleutelwoorden.

Huidverzorging

Reinigen, exfoliëren, voeden en beschermen. Dit zijn de stappen voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Huidverzorging doe je niet alleen door producten op de huid aan te brengen, huidverzorging van binnenuit is minstens zo belangrijk.

Do

Don’t

Reinig de huid met een milde huidreiniger Agressieve ingrediënten in huidverzorging gebruiken.
Dode huidcellen verwijder je met milde exfoliant Scrubben met een grove korrel
Gebruik altijd – ja, altijd – een UV-beschermer Hele vette crèmes gebruiken
Laat roodheid minder opvallen met behulp van lycogel camouflage

 

Een geïrriteerde huid is nog roder, wees voorzicht met heftige cosmetische behandelingen.
Gebruik omega voor het behoud van een soepele en elastische huid Omega 3 en 6 raken gemakkelijk uit balans, te veel omega 6 krijg je gemakkelijk binnen.
Collageen draagt bij aan een stevige vaatwand Suikerrijke voeding beschadigd het collageen in de huid, weet wat je eet!

Productadvies van KAN

Wij begrijpen dat niet iedereen plezier beleefd aan het uitpluizen van ingrediëntenlijsten op huidverzorgingsproducten en voedingssupplementen. Daarom hebben wij een selectie voor jou gemaakt. Hieronder delen we onze favoriete producten die de couperose huid mild verzorgen, verstevigen en beschermen.

ScKIN Omega+

Hoe verzorg je een huid met couperose? Met ScKIN Collagen Omega+

Ondersteund ons hart, bloedvaten, hersenen, gezichtsvermogen en de huid. Daarnaast verlaagt het de kans op ontstekingen.

 • Topkwaliteit visolie
 • Hoge dosering EPA (1000mg) en DHA (750mg) per 2 capsules
 • Innemen in de ochtend voor ontstekingsverlagende werking
 • Draagt bij aan gehydrateerde, soepele huid

Sckin Omega+ high

Skin Collagen+

ScKIN Collagen+

Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam wat zorgt voor stevigheid. Collagen+ ondersteunt een stevige huid. Bevat 6 gram viscollageen, een enorme dosering voor opbouw van jouw huid. Collagen+ bevat vitamine C, dit is nodig bij de aanmaak van collageen.

 • Huidversteviging en anti-aging bij uitstek
 • Versterkt bloedvaten
 • Minder roodheid in het gezicht

Sckin Collagen+ Anti Aging

Producten voor thuis van Toskani –  experts in medische cosmetica.

Toskani

Persoonlijke huidanalyse

Wil je een productadvies dat helemaal op jouw lijf (of wangen) geschreven is? We stellen dit graag voor je samen na een huidanalyse. Roodheid en zonschade brengen we in beeld. Samen met het meten van hydratatie, sebum en elasticiteit vormen zij de basis van het productadvies.

Het kan!

Ga jij ook voor het meest optimale resultaat? Combineer huidanalyse, lasertherapie met huidverzorging & suppletie.

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken voor een laserbehandeling bij couperose? Het KAN!

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

 • Zeg vaarwel tegen ongewenst haar 1 mei 2024
  Heb je genoeg van het dagelijkse gedoe met scheren, harsen of epileren? Lees snel verder. Het bericht Zeg vaarwel tegen ongewenst haar verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Chemische Peelings 10 april 2024
  “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.
 • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
  Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.