De huidtherapeut aan het woord

By 20 januari 2023maart 3rd, 2023Nieuws
De huidtherapeut aan het woord

De huidtherapeut aan het woord

Gosine over laserbehandeling bij couperose, bloedspinnetjes en bloedvlekjes

Roodheid in het gezicht wordt vaak als storend ervaren. Rode vaatjes, bloedvlekjes of bloedspinnetjes zijn echte aandachtstrekkers. Je oog valt er snel op als je naar iemand kijkt.

Gelukkig zijn het onschuldige verschijnselen op die huid die wij graag voor je behandelen.

Hier lees je alles over couperose, bloedspinnetjes en bloedvlekjes.

Vroege kennismaking

De huidtherapeut aan het woord.

Als tiener zat er een bloedspinnetje op mijn wang. Een doorn in het oog van mijn moeder, die mij meenam naar een dermatoloog om dit plekje te laten verwijderen. Zo maakte ik al vroeg kennis met laserbehandelingen, niet wetend dat dit later een van mijn favoriete behandelingen zou worden als huidtherapeut.

Ik herinner mij nog goed dat ik onder de indruk was van het enorme apparaat en het geluid van de behandeling. Poeff… Gelukkig is de apparatuur inmiddels een stuk verfijnder. Tegenwoordig behandelen wij met deze plekjes met de Elvii KTP laser, die een stuk kleiner is en minstens zo effectief als die laser destijds. Het bloedspinnetjes was snel verdwenen en alleen nog terug te vinden op een oude schoolfoto.

Moderne technieken

De Elvii KTP laser, nauwelijks groter dan een waterkoker, maar een krachtpatser in de kliniek. Met enkele pulsen worden rode vaatjes, bloedspinnetjes en bloedvlekjes verwijderd. Bovendien is bij veel behandelingen direct resultaat te zien; bij het behandelen van oppervlakkige rode vaatjes bijvoorbeeld. Nadien is er sprake van roodheid en soms een lichte zwelling, die na een dag weer wegtrekken.

Door de bril van de behandelaar

Natuurlijk zijn er spelregels bij iedere laserbehandeling. Oogbescherming met een speciale laserbril bijvoorbeeld. Als behandelaar hou ik de reactie van de huid goed in de gaten en stel daar de behandeling direct op af. Dit maakt een vaatlaserbehandeling zo leuk om uit te voeren. Direct zie ik of de behandeling succesvol is, de roodheid verdwijnt voor mijn ogen. Zonbescherming en de juiste huidverzorging vormen een ander belangrijk onderdeel van de behandeling. Tenslotte werken we aan een gezamenlijk doel; een mooi eindresultaat!

Hier lees je alles over de juiste huidverzorging bij een vaatlaserbehandeling

Wil je meer informatie (ver de huidtherapeut aan het woord) of direct een afspraak maken? Het KAN!

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

  • Zeg vaarwel tegen ongewenst haar 1 mei 2024
    Heb je genoeg van het dagelijkse gedoe met scheren, harsen of epileren? Lees snel verder. Het bericht Zeg vaarwel tegen ongewenst haar verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Chemische Peelings 10 april 2024
    “Hoe krijg ik een stralende huid?” is een van de meest voorkomende hulpvragen bij onze kliniek. Lees snel verder. Het bericht Chemische Peelings verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Verschil tussen IPL en Laser 17 januari 2024
    Er wordt door onze klanten wel eens gedacht: IPL is toch zo niet zo goed als een laser? Deze uitspraak kan je eigenlijk alleen toepassen bij ontharingsbehandelingen. Lees snel verder. Het bericht Verschil tussen IPL en Laser verscheen eerst op Kanskinclinic.