Laserbehandeling bij couperose, bloedspinnetjes en bloedvlekjes

By 20 januari 2023maart 3rd, 2023Nieuws
Laserbehandeling bij couperose

Laserbehandeling bij couperose, bloedspinnetjes en bloedvlekjes

Roodheid in het gezicht; gezonde rode wangen of juist een doorn in het oog. Waarmee associeer jij ze? Rode wangen kunnen verschillende oorzaken hebben, couperose bijvoorbeeld. Variërend van een enkel rood vaatje tot een uitgebreid netwerk van op beide wangen, neus of kin. In dit blog lees je meer over de meest voorkomende vormen van roodheid in het gezicht én hoe je kunt behandelen.

Couperose

Couperose herken je aan kleine, rode en/of blauwe bloedvaatjes op wangen, kin en neus. Het aantal bloedvaatjes varieert van een enkel vaatjes tot een netwerk van fijne vaatjes verspreid over het gezicht, hals en decolleté. Wanneer je op het vaatje drukt, verdwijnt de roodheid voor korte tijd. In de kliniek gebruiken we hier een transparante spatel voor, thuis kun je dit met je vingertop proberen. Couperose is een onschuldig verschijnsel, maar wordt vaak als storend ervaren. Soms worden ook klachten als branderigheid, prikkelingen/tintelingen of jeuk ervaren.

Oorzaken

Couperose ontstaat in de loop van de tijd, wanneer oppervlakkige vaatjes in de huid slapper worden en verwijden. Niet alleen (leef)tijd speelt een rol. De sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Ook UV-straling, snelle temperatuurwisselingen, roken en beschadiging aan de huid kunnen couperose verergeren. Daarnaast kun je invloed merken van bijvoorbeeld gekruid eten en alcohol.

Oplossing

Gelukkig is couperose heel goed te behandelen. Met de ELVii Vaat- en Pigmentlaser kunnen wij heel gericht en effectief couperose verminderen of zelfs helemaal verwijderen. Afhankelijk van de huidconditie volstaan 1-3 behandelingen, die aanvoelen als speldenprikjes. Hier zie je hoe zo’n laserbehandeling eruit ziet.

Volstaat voor jou een tijdelijke oplossing? Kies dan voor camouflagetherapie. Met behulp van dekkende camouflage crème wordt de couperose minder zichtbaar. Hier  lees je alles over ons favoriete camouflage producten.

Voor iedereen is een UV-beschermer onmisbaar is de dagelijkse verzorging. Zonschade beïnvloed de roodheid, smeren dus!

Bloedspinnetje

Het bloedspinnetje dankt zijn naam aan zijn uiterlijk. In het midden een rood vaatbultje waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren – als pootjes bij een spin. Het wordt ook wel spider naevus of spider genoemd. Vooral in het gezicht wordt het vaak als storend ervaren. Bloedspinnetjes kunnen ook voorkomen in de hals, nek, op de onderarmen en handen.

Oorzaken

Een bloedspinnetje ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje. Het is een onschuldige vaataandoening van de huid. Mogelijk spelen hormonale factoren een rol.

Oplossing

Bij kinderen en zwangere vrouwen kan een bloedspinnetje vanzelf weer verdwijnen.

Wie zich stoort aan een bloedspinnetje kan deze eenvoudig laten behandelen met de ELVii laser. Het laserlicht wordt opgenomen in het rode vaatje en niet door de rest van de huid. Lichtenergie wordt warmte en verschrompelt het verwijde bloedvaatje. De rode kleur verdwijnt meestal met 1 of 2 behandelingen.

Bloedvlekjes

Een klein helder rood bultje, vaak bolrond van vorm. Vanwege de kleur worden ze cherry angioma genoemd. Andere benamingen zijn bloedvinnetjes, angioma senilis en ruby spots.  Bloedvlekjes komen veel voor, meestal in grote aantallen verspreid over het lichaam, de hals en het gezicht. Ze variëren van vlak tot bol en van 1 tot 6 mm grootte.

Oorzaken

Bloedvlekjes ontstaan door een plaatselijke toename van sterk verwijde bloedvaatjes in de huid. Waarom dat precies gebeurd is net bekend. Wel weten we dat ze toenemen (in aantal) als je ouder wordt.

Oplossing

Ook deze rode plekjes kunnen snel en doeltreffend behandeld worden met de de ELVii laser. Anders dan bij couperose en bloedspinnetjes trekt de rode kleur niet direct weg tijdens de vaatlaserbehandeling. In eerste instantie verkleuren de bloedvlekjes juist donkerder of wat grijs van kleur. In de dagen daarna ruimt het lichaam zelf het plekje op en is het resultaat te bewonderen.

Tip

Ga voor de meest optimale aanpak van binnen en van buiten. Combineer een goede UV-beschermer met de topkwaliteit collageen suppletie. Collagen+ versterkt bloedvaten en verminderd roodheid in het gezicht. Naast een hoge dosering viscollageen bevat Collagen+ ook vitamine C. Dit draagt bij aan de vorming van collageen wat van belang is voor de bloedvaten. Wij adviseren je graag om de juiste dosering te bepalen. Mix een dagdosering door water, sap of een smoothie.

Wil je meer informatie of direct een afspraak maken voor een laserbehandeling bij couperose, bloedspinnetjes en bloedvlekjes? Het KAN!

Neem contact op via 035 622 43 59 of mail ons naar info@kanskinclinic.nl

Of plan hier direct een afspraak in.

KAN Skin Clinic laserontharing

RSS Kanskinclinic

  • Kom alles te weten over pigmentvlekken 9 juli 2024
    Pigmentvlekken ontstaan door een toename van melanine in de huid. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Lees snel verder. Het bericht Kom alles te weten over pigmentvlekken verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Ongewenste haargroei oorzaken en oplossingen 13 juni 2024
    Ongewenste haargroei is een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen kan treffen. Lees snel verder. Het bericht Ongewenste haargroei oorzaken en oplossingen verscheen eerst op Kanskinclinic.
  • Bindweefselmassage met LPG Endermologie 21 mei 2024
    Bindweefselmassage met LPG Endermologie: De Ultieme Behandeling voor een Stralende Huid. Lees snel verder. Het bericht Bindweefselmassage met LPG Endermologie verscheen eerst op Kanskinclinic.